Acasa | Actualitate | Ziua Naţională cu defilare, râci politice şi tradiţionala fasole

Ziua Naţională cu defilare, râci politice şi tradiţionala fasole

buzaupress-ro_video-parada-militara-pentru-sarbatorirea-centenarului-armatei-a-2-a-in-data-de-18-august_01-720x340

Demonstratii de mânuire a armei și o paradă militară de excepție! Așa a fost sărbătorită la Buzău, Ziua Națională a României, eveniment la care au participat peste 3000 de oameni. Parada militară – cu sute de militari echipati de război și zeci de vehicule de luptă de la toate categoriile de arme – a încântat asistența.

Bulevardul din faţa Prefecturii Buzău a fost luat cu asalt, încă de la primele ore ale dimineţii, de mii de buzoieni. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă în cinstea eroilor căzuți la datorie și a continuat cu depunerea de coroane și jerbe de flori. Ceremonialul a continuat cu discursurile autoritătilor locale, prefectul Buzăului ţinându-se de cuvânt excluzând gargara electorală a primarului Toma. Garda Batalionului de Geniu a oferit privitorilor un spectaculos exercitiu de îndemânare cu arma. Și în acest an, parada militară a fost cu adevărat impresionantă. Aproximativ 600 de militari dar și 60 de vehicule blindate și autospeciale de intervenție ale Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor au mărșăluit prin fața buzoienilor prezenți la eveniment. În toată această perioadă, avioanele școlii de aplicație de la Boboc au salutat din zbor asistența. De la mic la mare, oamenii s-au arătat impresionați de parada militară organizată la Buzău în acest an, de Ziua Națională.

Potrivit autorităților, la manifestarile de Ziua Națională organizate în fața Prefecturii Buzău au fost prezenţi aproximativ 3.000 de oameni.

După aceste manifestări, buzoienii au fost invitaţi la o farfurie de fasole cu șuncă și un pahar de ţuică au fost o ispita prea mare chiar si în post. Au demonstrat-o astăzi mii buzoieni care au poftit la pomana oferita de autoritati, de Ziua Nationala. Chiar daca oamenii nu s-au mai calcat in picioare, ca în alţi ani, toate cele peste 3.000 de portii cu fasole cu sunca s-au epuizat rapid. După ospăț, oamenii au asistat la un spectacol folcloric organizat de Centrul de cultură și artă Buzău.

Masa si dansul oferite de autoritati buzoienilor de 1 Decembrie au avut loc in Parcul Crâng, lângă Obelisc. Spre deosebire de alţi ani, oamenii nu s-au mai înghesuit în fața farfuriilor cu mâncare. Şi jandarmii au avut grija ca buzoienii sa nu se mai calce in picioare.

Toate persoanele prezente la spectacolul de 1 decembrie au fost asteptate de organizatori cu fasole, dar si cu un pahar de ţuică. Pentru a potoli pofta de fasole a oamenilor, bucataresele au mânuit polonicele si caserolele la foc automat. Mesenii, de toate vârstele și din toate categoriile sociale, au apreciat atât fasolea, cât si țuica fiartă servite de Ziua Națională.

Ospatul buzoienilor a fost acompaniat de cunoscuti solişti de muzică populară din judeţ. Nota de plată a autorităţilor buzoiene pentru ospăţul de astăzi este destul de consistentă. Consiliul Județean Buzau a plătit 18 lei pentru fiecare porție de fasole cu şuncă.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com