Acasa | Actualitate | „Zilele Monteorului”. Mii de vizitatori au invadat staţiunea

„Zilele Monteorului”. Mii de vizitatori au invadat staţiunea

petrecere campeneasca

Deşi ploile au cam stricat planurile organizatorilor, evenimentul „Zilele Monteorului” au atras şi anul acesta mii de vizitatori din judeţ şi din afara lui.

„Zilele Monteorului”. Mii de vizitatori au invadat staţiunea 1Parada portului popular şi a automobilelor de epocă a fost atracţia principală a evenimentului, urmată de spectacolele de muzică uşoară şi populară. Ana Lesko a electrizat publicul iar Gelu Voicu a încălzit spectatorii pentru focul de artificii impresionant, care a încheiat sărbătoarea.

Două zile de week-end cu soare arzător şi reprize de ploaie torenţială au fost petrecute de foarte mulţi vizitatori cu prilejul sărbătorii Zilele Monteorului.

Au avut loc întreceri sportive între jucătorii de futsal din Lipia, Merei şi Monteoru, târgul meşteşugarilor şi producătorilor a atras o mulţime de curioşi iar spectacolele artistice au încântat auditoriul.

Atracţia principală a sărbătorii a fost parada portului popular şi a automobilelor de epocă.

Ca în fiecare an, primarul a deschis parada, într-o trasură, îmbrăcat cu o ie tradiţională.

„Zilele Monteorului”. Mii de vizitatori au invadat staţiunea 2După atelajele cu cai şi ponei a urmat fanfara militară a Diviziei 2 Infanterie Getica şi grupuri de copii din tot judeţul, îmbrăcaţi în portul popular tradiţional.

Personalităţi mai vechi sau mai noi din rândul autorităţilor locale au străbătut pe jos traseul din centru staţiunii, deşi erau urmaţi de mai multe frumuseţi de epocă.

Noul prefect al judeţului, Aurelia Mitrea, primarul Buzăului, Constantin Toma şi secretarul general al Consiliului Judeţean, Mihai Laurenţiu Gavrilă au deschis drumul automobilelor de colecţie.

În fiecare dintre cele două zile de sărbătoare a avut loc câte un spectacol artistic de anvergură.

Sâmbătă, muzica uşoară a fost regina zilei, chiar dacă reprizele de ploaie torenţială au alungat spectatorii pentru un timp.

Ana Lesko i-a adus înapoi şi le-a oferit un recital electrizant.

Cea de-a doua seară a fost dedicată muzicii populare, care l-a avut ca invitat special pe Gelu Voicu.

Acesta, împreună cu taraful său, au ridicat publicul în picioare.

Zilele Monteorului, s-au încheiat cu un feeric foc de artificii care a luminat multicolor întreaga staţiune. (Corneliu Floriceanu)

sursa: buzaupress.ro

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com