Acasa | Actualitate | Zi importantă pentru PNL Buzău

Zi importantă pentru PNL Buzău

11866504_962019620516742_245249874295641061_n

Duminică a fost termenul-limită până la care aspiranții la funcțiile de conducere din cadrul organizației județene a Partidului Național Liberal și-au putut depune candidaturile care vor fi supuse votului Conferinței Județene care va avea loc joi, începând cu ora 17,00, la Sala Mare a Consiliului Județean. Bineînțeles, aceste candidaturi au trecut, luni seară, prin furcile caudine ale validării, operațiune pe parcursul căreia listele respective au fost „pieptănate”, două candidaturi pentru funcția de președinte și una pentru cele de prim-vicepreședinte fiind invalidate.

Pentru funcția de președinte al organizației și-au depus candidatura șase aspiranți. Este vorba despre președintele interimar al organizației, deputatul Cristinel Romanescu, președintele ales al organizației municipale, consilierul județean Adrian Zoican, profesorul Maria Pâslaru, care a candidat și la funcția de președinte pe municipiu, profesorul Alin Văleanu, avocatul Lucian Sălcuțan, și el fost candidat la șefia municipiului, și consilierul județean Ion Nicolae, fost secretar general al organizației, exclus din partid, dar care a contestat în instanță atât excluderea, cât și ordinul prefectului de încetare înainte de termen a mandatului de consilier.

Se vede cu ochiul liber că lupta se va da, de fapt, între președintele interimar al organizației județene, Cristinel Romanescu, și președintele ales pe municipiu, Adrian Zoican, dat fiind că restul candidaților sunt fie necunoscuți (profesorul Pâslaru), fie reprezintă apariții episodice în partid (avo­catul Sălcuțan și profesorul Văleanu), fie au statut incert de membru (consilierul județean Nicolae). Bașca ultimii doi sunt recunoscuți drept traseiști politici, Alin Văleanu marcând Partidul România Mare, Partidul Noua Generație Creștin-Democrat al lui Gigi Becali, Partidul Poporului-Dan Diaconescu și Partidul Social Românesc al lui Mircea Geoană, iar Ion Nicolae trecând, la rându-i, prin PNG-ul lui Becali, PP-DD și Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu de dinaintea fuziunii cu Partidul Conservator, care a născut Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE). De altfel, candidaturile lui Văleanu și Nicolae au fost invalidate luni seara.

Concurență mare și pentru celelalte funcții

Și celelalte funcții de conducere în cadrul organizației județene sunt la mare căutare. Astfel, pentru cele două funcții de prim-vicepreședinte s-au înregistrat șapte candidaturi; postul de prim-vicepreședinte pentru strategii și comunicare este vizat de consilierul județean Emilia Babiuc, președintele Organizației de Femei, consilierul județean Raul Florescu, fostul secretar de stat la Ministerul Mediului Ionuț Iuga și Alin Văleanu – candidatura acestuia din urmă fiind invalidată -, iar cel pentru politici publice, de fostul deputat Erland Cocei, de consilierul județean Georgian Calotă și de Ion Ene.

De asemenea, pentru cele opt funcții de vicepreședinte candidează 28 de persoane, iar pentru cele 15 de membru în Biroul Permanent Județean s-au înscris 61 de candidați.

Nici de această dată, precum la alegerile pe municipiu, nu lipsesc acuzele privind aranjamente de culise din partea facțiunii aflate acum la conducerea organizației județene. Starea de suspiciune este accentuată de secretomania care s-a instalat în jurul depunerii candidaturilor, luni după-amiază ediției existând candidați care susțineau că nu știu cu cine se vor bate, joi, pentru funcțiile puse la bătaie.

Conferința județeană a Partidului Național Liberal înre­gistrează, de asemenea, o premieră. Membrii din aproximativ jumătate din organizațiile teritoriale nu vor avea drept de vot, din cauza neachitării contribuțiilor către organizația județeană, care, la rândul ei, are mari datorii către Centru.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com