Acasa | Actualitate | Un festival cu dedicație sau, altfel spus, contraatacul primarului Toma la buzunarele cetățenilor și ale bunului simț

Un festival cu dedicație sau, altfel spus, contraatacul primarului Toma la buzunarele cetățenilor și ale bunului simț

Toma-si-Benone

Nu știu dacă v-ați pus problema prin ce mijloace am ajuns să avem un festival de muzică populară Benone Sinulescu, dar, oricum, o să vă dăm noi răspunsul. Care nu este nici greu de ghicit și nici greu de priceput.

Nici nu s-a stins scandalul reducerilor de personal din cadrul Primăriei Buzău, că Toma s-a apucat deja să împartă banii instituției prietenilor săi.

Probabil că mulți nu or să fie de acord cu cele semnalate, dar îi rugăm pe cârcotași ca mai întâi să gândească și apoi să se apuce de vorbit. Cu argumente, nu așa cum le fată mintea idei fără logică.

Aflăm de pe site-ul primăriei Buzău că această instituție va organiza, luna aceasta, festivalul concurs de muzică populată Benone Sinulescu. Cât de populată este muzica lui nea Beni nu știm noi, dar poate știu cei care trebuiau să fie atenți măcar la titlu.

Problema gravă nu este faptul că primăria Buzău organizează acest festival ci modul în care survine acest festival. De ce? Deoarece acest festival este o mare făcătură. Asta deoarece există o veche relație de prietenie între Constantin Toma și Benone Sinulescu.

Constantin Toma chiar a declarat într-un interviu că Benone Sinulescu este interpretul său favorit. De cealaltă parte, Benone Sinulescu a amintit de relația sa strânsă cu Constantin Toma și de ajutorul financiar primit regulat de la acesta. Nimic în neregulă cu această relație de prietenie.

Dar să vii și să impui municipalității organizarea unui festival al cărui scop principal este recompensarea și remunerarea unor artiști vine parcă să întineze moralitatea lui Benone Sinulescu, care rămâne, indiscutabil un mare artist.

Este etic ca primarul Constantin Toma să abuzeze de funcția sa și să impună propriul subiectivism, adică propria relație de prietenie, peste caracterul obiectiv al administrației? Nu este etic, dar este în stilul caracteristic lui Toma. Adică, poporul sunt eu, deci primăria sunt eu, deci eu decid. Dacă Constantin Toma ar fi fost fair-play, așa cum vrea să pară, atunci ar fi inițiat un festival concurs, mai cuprinzător, unde Benone Sinulescu ar fi fost printre invitații de onoare.

Dar așa, un festival trântit ad-hoc, a cărei organizare a fost făcută pe genunchi, probabil în fața primarului, ne induce o stare de jenă. Observăm că au fost selectați și artiștii care să fie invitați, prieteni ai lui Benone Sinulescu, așa cum suntem informați, ceea ce ne duce spre o firmă organizatoare deja câștigătoare.

Mai ales că timpul de depunere a ofertelor este extrem de limitat, de doar câteva zile. Ce urmărește de fapt Constantin Toma cu acest festival? Recompensarea artistică și financiară a lui Benone Sinulescu? Poate doar financiară, deoarece artistic acesta este deja la maxim, fiind cvasicunoscut.

Promovarea municipiului Buzău? Exclus. Promovarea unor tinere talente locale? La un festival local??? Acestea puteau fi promovate prin orice gen de festival.

Un asemenea festival ar fi trebuit mai degrabă organizat de Consiliul Județean decât de primăria Buzău, deoarece Benone Sinulescu aparține întregului județ și nu doar municipiului. Asta ca să fim corecți până la capăt.

De fapt, firesc ar fi fost ca acest festival să fi fost organizat de către o asociație sau fundație și sponsorizat de diverse instituții sau firme. Cum a căzut măgăreața pe municipiu, nu e greu de ghicit. Dar, dacă, doamne ferește s-ar fi împrietenit nea Beni cu Petruș, știind ușurința cu care simpaticul interpret își face prieteni, ce s-ar fi ales de festival?

Este ciudat cum a fost ocolit Consiliul Județean Buzău, dar suntem obișnuiți cu ciudățeniile, astfel că acest festival organizat de primăria Buzău pare multora ceva normal și nicidecum o ciudățenie.

Mult mai responsabil ni se pare Consiliul Județean Buzău care sprijină financiar festivalul național ”Mihaela Runceanu”, festival organizat de Asociația pentru Tineret Buzău 2010, alocând suma de 8000 lei. Suntem curioși care va fi costul final al festivalului Benone Sinulescu. Așa, pentru comparație cu festivalul Mihaela Runceanu.

Așteptăm, cu interes, organizarea și altor festivaluri de către Constantin Toma, cum ar fi ”Cornelia Catanga” sau” Laurențiu Cazan”, dar și instituirea unor premii ca de exemplu, ” Nae Leonard”, ”Coca Andronescu”, ”Mihaela Runceanu” sau ”George Emil Palade”. Cu ce sunt aceștia mai prejos decât Benone Sinulescu?

Suntem curioși, câți bani a acordat Constantin Toma, din bugetul personal sau al primăriei, pentru programul ”Hai la olimpiadă”, adresă http:// www.hailaopimpiada.ro, unde o serie de profesori renumiți din Buzău acordă gratuit cursuri de pregătire elevilor talentați, cu înclinații spre anumite discipline.

Suntem curioși dacă măcar a auzit de acest program. Pe domnul Neagu nu îl întrebăm nimic să nu îl deranjăm. De data aceasta.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com