Acasa | Actualitate | Tote-s noi și vechi sunt toate! Trans Bus îsi reînnoieste parcul auto cu autobuze vechi

Tote-s noi și vechi sunt toate! Trans Bus îsi reînnoieste parcul auto cu autobuze vechi

autobuze

Trans Bus a achiziționat anul trecut două autobuze second-hand care nu respectă normele de poluare. Scandalul achiziției celor două mijloace de transport a ajuns la Ministerul Mediului.

În toamna anului trecut, societatea de transport public urban a orașului Buzău, Trans-Bus, a cumpărat două mijloace de transport la mâna a doua. Este vorba două autobuze marca Volvo, construite acum 16 ani si achiziționate de societatea aflată în administrarea Primăriei Buzău cu 30.000 de euro, fără TVA. Un consilier local independent acuză însa conduceea Trans-Bus că achiziția celor două mijloace de transport în comun s-a făcut netransparent, motiv pentru care a cerut lămuriri societații. A primit un răspuns de la Trans-Bus după 3 luni, însă nu nominal, ci printr-un comunicat de presă.

Constantin Ionescu a trimis o adresă către Ministerul Mediului în care menționează că cele două autobuze au fost cumpaărate fără ca achiziția să fie prevăzută în bugetul societății pe anul 2016. Mai mult, cele două autobuze încalcă normele de poluare aflate în vigoare la această dată.

Consilierii locali din Buzau au solicitat de mai multe ori prezența la ședințe a noului director al Trans-Bus. Acesta însă a refuzat să apară în fața aleșilor locali, probabil de teama că va fi pus în imposibilitatea de a explica anumite decizii luate după ce a preluat conducerea societății.

Actualul director interimar al Trans-Bus a fost director al unei reprezentanțe auto cu sediul în municipiu și este un apropiat al edilului Constantin Toma. El a condus si una dintre societățile din cadrul Grup Romet SA Buzău, societate patronată până de curând de Constantin Toma.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com