Acasa | Economic | Tomiță, nu fi laș, luptă-te cu cei ca tine! Majoritatea măsurilor dure pe care noul primar le-a luat afectează afaceriști mărunți

Tomiță, nu fi laș, luptă-te cu cei ca tine! Majoritatea măsurilor dure pe care noul primar le-a luat afectează afaceriști mărunți

toma

Pe zi ce trece aflăm din presă ce isprăvi a mai făcut Constantin Toma, poreclit ”Făcăleț” de unii dintre subalterni. Am aflat mai nou că moșierul din Palatul Comunal a deschis un nou front împotriva afaceriștilor mărunți care trăiau din închirierea bicicletelor și a mașinuțelor electrice în Parcul Crâng.

De la 1 septembrie, paleta de activități pentru petrecerea timpului liber în parcul Crâng este mai săracă, pentru că împăratului i s-a părut de la înălțimea jilțului său că micile vehicule încurcă plimbăreții. Oare cine o fi fost țața aia care a intrat în audiență la primar să se plângă că a fost accidentată de fioroșii șoferi de cinci ani, care fac turul obeliscului cu impresionanta viteză de 3 kilometri pe oră?

Greu de intuit adevăratul motiv al interzicerii acestor activități de agrement, decizie care de altfel este vehement sancționată pe Facebook, cu multe mesaje care cer menținerea lor. Cert este însă că pare dubios în contextul scandalului provocat de anunțul cum că Toma vrea Crângul la Primărie. Îl râcâie rău subiectul Crâng, pentru care se pare că are intenții mari și nu știm cât de curate.

Oricum, decizia de a pune făcălețul pe proprietarii de mașinuțe și biciclete vine în nota cu care ne-a obișnuit. Lui Toma îi convin războaiele multe și mici, cu țiganii de la tarabe, cu vânzătorii de cărți, agenții de poliție locală, pentru că știe că acești adversari nu au armele potrivite. De ce nu își umflă mușchii în fața lui Ghiveci, de exemplu, de la Conprif, care de câteva săptămâni își dezvoltă afacerea dubioasă de pe Chiristigii, hotelul cu franchisa Ramada.

Despre această afacere scrie site-ul local News Buzău. Iată linkul: FOTO/VIDEO – “RAMADA” hotel infloreste din nou la Buzau. Este legala afacerea lui Ghiveci?

Răspunsul este simplu: ori îi este frică de oameni cel puțin la fel de puternici ca el, care au pârghii adminsitrative și economice, ori uși larg deschise la partid, capabile să-i reteze excesul de zel, ori pur și simplu fac parte din cercul lui de prieteni, pentru interesele cărora va lucra de acum înainte. Urmează patru ani în care ne vom convinge cât de bazat este Toma, sau dacă este pur un simplu terminal în administrație al intereselor unor oameni de afaceri puternici.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com