Acasa | Opinii | Ticăloşi fără glorie… Ei sunt politicienii care v-au vândut viitorul!

Ticăloşi fără glorie… Ei sunt politicienii care v-au vândut viitorul!

colaj-politicieni

Trăim vremuri complicate şi mizerabile pe care nimeni n-a bănuit vreodată că le vom experimenta în cel mai crunt mod .Judeţul este depopulat, copii noştri ajung sclavi în ţări străine iar cei rămaşi sunt incapabili să mai aducă vreo schimbare în societate. În 2016 s-a împlinit visul secular al celor aflaţi la cârma oraşelor şi a ţării, care şi-au dorit doar distrugerea sistemului de învăţământ ca să aibă de-a face numai cu oameni cu puţină carte, uşor de manipulat şi condus.

Extrapolând la ceea ce s-a întâmplat în Moldova, odată cu aleregrea prorusului Dodon, putem afirma că nu suntem mai evoluaţi faţă de fraţii noştri de peste Prut care şi-au ales conducătorul din rândul celor care i-au umilit de aproape 70 de ani.

Cele mai cumplite scenarii, anticipate doar de către seniorii persecutaţi politic, s-au adeverit din păcate şi la Buzău, graţie unei generaţii distruse de comunism care a acceptat compromisul ca pe ceva firesc. În schimbul unei găleţi, a unei pufoaice cu sigla unui partid sau a unui mititel bine părpălit stins cu o bere rece, şomerii, oamenii muncii şi pensionarii cumsecade le-au adus osanale asasinilor sociali şi i-au uns mandat după mandat spre disperarea tinerilor care s-au scârbit şi au ales să nu mai voteze niciodată.

Cum a ajuns Buzăul să fie condus de o clică de politruci comunişti

Dacă ar fi să o luăm cronologic trebuie menţionat că fostul senator Ion Vasile a fost primul tartor care s-a folosit de persoane dubioase şi fără scrupule, pentru a controla avuţia întregului judeţ. Girul i-a fost acordat şi de către ceilalţi lideri politici care numai opoziţie n-au făcut la Buzău. Se încruntau şi se ameninţau în faţa camerelor până când cel care deţinea puterea ceda şi le făcea pe plac, dându-le pe nimic terenuri scumpe şi contracte grase.

În 2016 nu mai reprezintă un secret faptul că doctorul a fabricat prima generaţie de infractori care au făcut cam ce-au vrut la Buzău fără ca cineva să le tulbure afacerile cu iz penal.
Oamenii de bine s-au infiltrat în FSN încă din clipele fierbinţi ale revoluţiei când simţind miros de ciolan afumat s-au băgat pe sub sutana doctoraşului că să prindă o ciosvârtă.

Burada, om de bază în imperiul lui Făcăleţ

Cazul lui Petrică Burada bate orice imaginaţie şi limită a bunului simţ.
Despre acest personaj rapace şi grobian gazetele au consumat tone de cerneală de-a lungul anilor dar fără niciun folos. De fiecare dată, panarama a scăpat basma curată iar acum le râde în nas buzoienilor pe care i-a furat de i-a rupt.

În urmă cu câteva luni noul primar anunţa cu surle şi trâmbiţe aruncarea la groapa de gunoi a politicii locale a personajelor din grupul de la Grand, însă Petrică Burada a reuşit să cadă din nou în picioare.
Revoluţionar cu acte, cu un venit lunar de peste 7.000 de lei,, Petrică Burada încasează chiar şi acum aproape 5.000 de lei lunar de la Urbis Serv, la care se adaugă o pensie de peste 1.500 de lei și o indemnizație de revoluționar de peste 1.000 de lei.

Nimeni n-a putut să-l clintească pe acest dinozaur din funcţiile publice plătite gras, chit că instituţiile de control ale statului şi-au făcut datoria şi au semnalat ani la rândul devalizarea bugetului de la Urbis Serv.

Cel care l-a adus într-o poziţie de invidiat în partid a fost nimeni altul decât Ion Vasile , omul care după ce s-a văzut pus la zid şi dat afară din partid de foştii tovarăşi de nenorociri a ajuns să regrete alegerile neinspirate făcute de-a lungul anilor.

Despre Petrică Burada, fostul său şef de partid Ion Vasile, cu care s-a aflat umăr la umăr în nopţile Revoluţiei din decembrie 1989, are numai cuvinte de ocară:

„Burada este un impostor. În ‘89 a furat nişte camioane cu cereale de pe la Săhăteni şi trebuia să intre la puşcărie. Cu intervenţii a scăpat de puşcărie, dar fostul prim-secretar Cotoi i-a spus să plece din judeţ! Şi a plecat pe la Tohani iar la Revoluţie a venit să-şi plătească poliţele şi i-a furat omului căciula şi cojocul . El e supărat pe mine pentru că voia să fie deputat sau senator, dar eu ştiam ce-i poate pielea”, a declarat cândva Ion Vasile.

Petrică Burada nu a fost scutit nici de scandalurile în care era acuzat de chelturirea nejustificată a banilor companiei Urbis.

Curtea de Conturi a găsit, de-a lungul vremii, mai multe nereguli la Urbis Serv care are unic acționar municipiul Buzău. În perioada 2007-2012, societatea a încheiat cu primăria trei contracte în valoare totală de aproape 136 de milioane de lei pentru întreținere și amenajare străzi și trotuare și întreținerea spațiilor și zonelor verzi.

Combinatorul Cezar Preda şi imperiul marilor corupţi

Despre fostul primar care a ieşit din politică în mod ruşinos, cu o condamnare şi un scandal porno, putem spune fără să greşim că este creaţia unui alt geniu malefic, Cezar Preda.

Chiar şi după apusul lui Boşco, firmele domnului Cezar Preda sunt prezente în tot mai multe domenii de activitate, pe piața locală. Practic sunt aproape nelipsite de la orice împărțeală de resurse publice.
Toată viața, acest personaj nu a fost decât un speculant, care a profitat la maxim, doar în interes personal, de orice oportunitate apărută la orizont. Așa se face că, din obscur funcționar în cadrul Primăriei Buzău, a crescut până la statutul de parlamentar de Buzău și totodată prosper om de afaceri.

Cel care a dat foc arhivei PCR în 1989 pentru a-şi ascunde matrapazlăcurile ceauşiste şi care a scăpat de braţul lung al legii după ce infracţiunea de care a fost acuzat s-a prescris este marele combinator al Buzăului, omul cel care a dat tunuri peste tunuri după ce a înstrăinat salubritatea locală pentru profitul străinilor.

S-a tot vorbit despre interesele acestuia în nășirea și apoi controlul firmei RER Ecologic Service, precum și despre monopolul acestei firme, monopol girat de chiar Constantin Boșcodeală.

Destinul celui care a ruinat Buzăul a fost jucat ca la ruletă tot de Preda. Iniţial geniul de la Metalurgica, Cezar Preda a gândit să-l folosească pe sfiosul Boşco doar ca iepuraş însă noul candidat a avut un noroc chior şi a ieşit primar răstunând orice prognostic.

Aproape 20 de ani le-au trebuit buzoienilor să scape de penalul care le-a trimis copii la muncă în străinătate şi i-a lăsat în fundul gol, agonisind averi după averi.

Aproape 20 de ani mafia de la Buzău a prosperat sub Bocodeală iar Cezar Preda, Ion Vasile, Cristinel Bîgiu şi alţi ciorditori politici de la Buzău şi-au umflat buzunarele.

La fiecare patru ani cei baronii politicii locale puneau ţara la cale şi îşi împărţeau sferele de influenţă contra unor sume colosale.

În faţa presei pozau ca rivali, se măscăreau şi se înjurau însă prieteniile dintre aceşti exponenţi ai răului s-au dovedit extrordinar de profitabile, de ordinul sutelor de milioane de euro bani prăduiţi de la gura buzoienilor amărâţi.

Abia când unii dintre aceşti măscărici care-şi zic oameni politici ajung pe mâna DNA-ului afli în urma interogatoriilor cam cu sume jonglau escrocii aleşi de popor.Însă Buzăul pare să fie blestemat să nu iasă vreodată din cercul vicios al interesolor.

Umbra lui Cezar Preda cade peste Făcăleţ

Înainte de plecarea intempestivă de la Dâmboviţa Cezar Preda a avut grijă să negocieze ungerea noului primar.Combinatorul de Buzău a rămas prezent în urbe prin interpuşi de încredere care îi controlează cu simţ de răspundere afacerile.

Despre prietenia dintre cei doi gurile rele spuneau că încă de anul trecut că Toma ar fi cerut ajutor prietenilor transpartinci pentru a-şi asigura fotoliul de primar, în fapt o încercare disperată de a mai salva ce se mai poate din afacerile ruinate de deciziile pripite ale unui visător care a irosit peste 70 de milioane de euro din banii împrumataţi de la bănci.

Liberalul Cezar Preda i-ar fi sărit în ajutor să-şi pună în practică interesele, ştiută fiind prietenia dintre cei doi încă de pe vremea lui Ceauşescu.

De altfel Constantin Toma, deşi oficial era un PSD-ist cu acte-n regulă, a finanţat făţiş ziarul lui Preda, Opinia,încă de pe vremea când acesta încă era în graţiile lui Băsescu.

Dar revenind la Ion Vasile putem afirma că alături de prietenul Cezar Preda are pe conştiinţă pe lângă ruinarea municipiului Buzău şi falimentul unei industrii înfloritoare cândva de pe Valea Buzăului.
Este vorba despre afacerea Foresta Nehoiu pe care doctorul i-a pus-o pe tavă bunului său prieten Omar Haissam.

Nimeni n-a plătit vreodată pentru traficul de influenţă sau pentru deciziile politice care au ruinat o economie ce era înfloritoare în urmă cu nici 20 de ani.

Niciunul dintre combinatorii politici sus menţionaţi nu a plătit până acum pentru răul imens pe care l-au adus societăţii iar cei care aşteaptă să se facă dreptate s-ar putea să rămână cu urechile lungite.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com