Acasa | Actualitate | Susțin Guvernul Grindeanu dar nu-l mai susțin pe Grindeanu! Nu trage domnu Ponta, sunt eu Marcelică

Susțin Guvernul Grindeanu dar nu-l mai susțin pe Grindeanu! Nu trage domnu Ponta, sunt eu Marcelică

Premier-Sorin-Grindeanu-Buzau-1

După ieșirea în stradă a sute de mii de oameni care cereau demisia Guvernului Grindeanu, PSD s-a mobilizat stângaci și a organizat slabe acțiuni de susținere a acestui guvern mediocru. Pe de o parte au scos oameni în stradă, plătindu-i efectiv, iar, pe de altă parte, a început o amplă acțiune de susținere a acestui guvern în mediul online. Și la acest capitol de lingere a dosului premierului, politicienii buzoieni au dat dovadă de zel prostesc, susținând cu sârg un guvern predispus la sacrificiu. Iată că azi, Marcel Ciolacu o cotește (a câta oară?) la 180 de grade și votează pentru demiterea acestui guvern. Numai că, făcând astfel de gesturi, Marcel Ciolacu, Petre Emanoil Neagu, și alți lingăi cu limba mirositoare au de dat niște explicații. Chiar dacă noi ne îndoim că populația va primi aceste explicații direct de la ei privind schimbarea nejustificată a comportamentului lor, lucrurile vor avea o altă întorsătură în interiorul PSD după plecarea lui Dragnea, plecare care se va produce anul acesta. Marcel Ciolacu are de explicat două lucuri simple:

  1. De ce a susținut Guvernul Grindeanu atunci când sute de mii de oameni cereau în stradă demisia acestui guvern
  2. De ce a votat pentru demiterea Guvernului Grindeanu azi, când populația nu mai cere demisia acestui guvern și când cota de încredere a populației în acest guvern este mai mare decât cota de încredere în PSD
  3. Ce îi reproșează concret lui Grindeanu că a făcut sau nu a făcut acesta

Cu alte cuvinte, trebuie să ne explice care au fost motivele care l-au făcut să susțină Guvernul Grindeanu la un moment dat și care sunt motivele care l-au făcut să-și schimbe poziția.

Și pentru că noi ne îndoim că domnul Ciolacu va veni cu explicații convingătoare, vă vom prezenta noi câteva explicații convingătoare.

  1. Domnul Ciolacu a susținut Guvernul Grindeanu atunci când o mare parte din populație cerea demisia acestui guvern pentru că așa primise ordine de la Dragnea. Pe scurt, din lingușeală extremă.
  2. Domnul Ciolacu nu mai susține azi Guvernul Grindeanu acum când nimeni din populație nu mai cere demisia acestui guvern pentru că așa a primit ordine de la Dragnea. Pe scurt, din lingușeală extremă.
  3. Domnul Ciolacu, ca de altfel nimeni din PSD nu are ceva concret să îi reproșeze lui Grindeanu. Abstractele lucruri privind nefuncționarea unor ministere sunt lucruri imputabile direct miniștrilor care ar fi trebuit înlocuiți. Nu era cazul demiterii guvernului ci, cel mult a unei remanieri. Dar, Ciolacu îi reproșează lui Grindeanu că nu îi mai linge suficient de convingător dosul lui Dragnea și i-a rănit astfel acestuia orgoliul de mascul alfa. În acest sens Marcel Ciolacu ne dă o mostră gratuită de lins posteriorul șefului.

Cu alte cuvinte, domnul Ciolacu a susținut Guvernul Grindeanu la un moment dat și aruncă azi la gunoiul caracterului uman această susținere deoarece așa bate vântul. Adică, pe românește, Marcel Ciolacu își schimbă opiniile după cum bate vântul. Nu m-ar mira ca peste două luni să-l auzim pe Marcel Ciolacu spunând că Dragnea este un oportunist trădător, un nenorocit care a distrus partidul și idealurile sale, un om care nu a meritat niciodată statutul de membru PSD, și cu atât mai puțin pe cel de președinte al acestui partid. Ca să îl auzim pe Marcel Ciolacu spunând așa ceva, trebuiesc câteva schimbări esențiale. Principala schimbare ar fi ca Dragnea să nu mai fie președinte al PSD. O a doua schimbare ar fi ca Liviu Dragnea să fie condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate. O a treia schimbare ar fi determinată de poziția iminentă de excludere a lui Marcel Ciolacu din PSD sau de pierderea șefiei acestei organizații județene.

Mi se pare foarte stângaci și prostesc modul greșit în care  Marcel Ciolacu a susținut căderea guvernului Grindeanu. În primul rând, subliniez faptul că, prin poziția adoptată s-a apropiat excesiv de periculos de Dragnea, iar acest lucru va duce, după plecarea iminentă a lui Dragnea din fruntea partidului, la mazilirea lui Marcel Ciolacu. Poate că n-a avut încotro sau poate că a fost prea slab. Oricum, peste un an va gândi total altfel. În al doilea rând, prin ieșirile publice mai mult decât ar fi trebuit, și-a făcut o serie de inamici în interiorul partidului. Credem că o atitudine publică mai rezervată ar fi adus beneficii mai mari pe termen lung.

Sper să nu auzim prea curând celebra replică, nu trage domnu Ponta, sunt eu Marcelică, pentru că lucrurile spre asta tind. Dar o analiză a greșelilor politice făcute de cei care au dărâmat propriul guvern o vom face altădată.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com