Acasa | Gura Targului | “Staborul” din PSD a hătărât ca Toma să rămână de Bâzăilă, cu mufa umflată!

“Staborul” din PSD a hătărât ca Toma să rămână de Bâzăilă, cu mufa umflată!

psd1

Nu ştiu dacă aţi citit poveştile lui Nestor Ureche despre aventurile a trei fii de împărat: Voinea, care este frumos și viteaz, dar este rău cu celelalte viețuitoare, Statupalmă care e deștept, rebel dar este urât cu draci și Bâzâilă care este neasemuit de frumos, puternic dar foarte prost.

Să zicem că împăratul din povestea noastră ar fi PSD-ul, partidul care a fătat pe bandă rulantă conducători de seamă la Buzău, care mai de care mai ahtiaţi după bani şi după putere.

Nu ne-am propus în editorialul de astăzi să-i judecăm pe cei care le fac buzoienilor zile fripte după ce îi mint în faţă şi-i tratează cu dispreţ. Dar oricum ne-am propus să-i luăm niţel la mişto.

Aşadar dragilor în ediţia de astăzi, după cum v-am obişnuit déjà, vrem doar să comentăm puţin despre evenimentul anului dezbătut intens ieri, în filiala PSD Buzău.

După cum spuneam, conducerea locală a organizat un stabor ca la ţigani, taman joia, după ce în ultima vreme s-au ascuţit febril săbiile şi s-au aruncat déjà ocări şi sudalme fără număr între cele două părţi care vor să împartă ciolanul dat deja în fiert, de la Compania de Apă.

Judecata a fost cerută de fiul de împărat cel mai mare, Voinea, care a realizat că lucruile îi cam scapă de sub Control. Alături de verişorii din teritoriu, greu încercaţi de războiul fratricid, au fost invitaţi şi Statupalmă, eroul cel deştept dar chel şi teribil de urâţel şi vedeta Bâzâilă, sau devoratorul Mafioţilor judeţeni şi locali, după cum el însuşi s-a autointitulat.

După o tragedie jucată într-un adevărat stil PD-L-ist a la Cezar Preda, cu răsturnări de situaţie şi cereri de reconfirmare în funcţie, Voinea s-a enervat şi a bătut cu pumnul în masă cerându-i frumosului Băzâilă să-l pupe drept în bot pe hidosul Statupalmă. Şi viceversa a fost cerută dar fără niciun rezultat pentru că nici lui Statupalmă urât cum o fi el nu-i prea place cum miroase Bâzâilă, chiar dacă o fi el frumos.

Socotelile nu prea i-au ieşit lui Voinea care a încercat să-i îmbârlige pe cei doi fraţi de tată să termine odată cu circul şi să se iubească sub ochii adunării .

La finalul întâlnirii Statupalmă s-a arătat încrezător că Bâzilă a fost din nou prostit în faţă.
“Nu susțin conducerea Prespălaţilor. N-am avut nicio combinaţie cu nimeni și cred că și eu cât și fratele meu Bâzâilă, suntem trimiși să ne ducem programul prezentat alegătorilor, să-i îmbârligăm mai departe Nu vreau să comentez altceva”, a declarat Statupalmă.

Fratele mai frumos, Bâzâilă, a pus niţel botul da tot supărat a rămas . N-a vrut să zică mare brânză cică nu i-a mai descântat romanca de umflătură şi că iar l-a lovit un mare necaz.

“Vorbesc cu voi da să ştiţi că io sunt surd şi mut deocamdată. Nu râdeţi, băh, că ma băgaţi în belea ce naiba că aku îmi pică pata pe voi, găozarilor mici. Jalles, banghiţi-vă bine şi ascultaţi la mine acileaţi, la nea Bâzâilă. Deci mâncav-a-aş cocoşul, în vrăjeala cu fratimiu Statupalmă nu mai zic nimic până n-o să facă ca mine. O să-l babardesc dacă nu face ce trebuie, dacă nu-l buleşte pe şeful Prespălaţilor” a declarat nea Bâzâilă.

Deşi mai răutăcios din fire, Voinea a fost ca de fiecare dată, un om rafinat, un adevărat gentleman în relaţia cu presa, cu alegătorii şi cu oamenii de bun simţ. El a dat lucrurile pe faţă de-a dreptul. A vorbit despre uniunea perfectă care e anunţată pe viitor între cei trei. Deşi această legătură e blamată de o parte a verişorilor, Voinea e optimist.

”Eu cred că am intrat într-o direcție bună și scurtă.(SIC Şi noi credem la fel drăguţule!!! Să fie una scurtă că aia lungă ne plictiseşte, că nu e cu femei) Să vedem ce trebuie modificat ca nimeni să nu aibă vreo problemă pe viitor. Petru mine lucrurile sunt clare, mergem înainte(Păi da cum altfel? Poate daţi de apă nea Voineo să ne ziceţi şi nouă!)”, a comunicat, nea Voinea conducătorul, cel viteaz şi încrezător.

Aşa că Bâzâilă este sfătuit să mai aştepte până la Paştele Cailor, când Corpul de Control al primului Ministru va efectua un control la Compania de Apă, unde probabil nu va descoperi nicio neregulă.

Curat murdar măi domnule Statupalmă şi măi domnule Voinea dar noi nu suntem ca fratele vostru frumos să punem botul la vrăjeală. După ce ne-am ros unghiile de atâtea emoţii, voi ne lăsaţi cu faţa-n soare? Ruşinică să vă fie şi ţie şi lui nea Voinea că l-aţi lăsat din nou pe nentu Bâzâilă cu buza umflată.

Şi nu de altceva… că vă spunem sincer că nici noi nu-l îndrăgim prea mult, că ne-a promis multe şi n-a făcut nimic pentru oraş. Dar o altă chestie ne supără. Păi vă daţi voi seama că până o să aştepte el deciziile controalelor inventate o să răsucească din mufă şi o să bâzâie şi zi şi noapte ca javrele lui Burada? Ce zgomot, ce bâzîituri, ce panaramă o să mai fie pe capul buzoienilor săracii, că ăsta o să ne bage în boale, n-o să ne putem odihni deloc. De-aia ne e frică, nu că l-aţi făcut voi de minţi…

Ce concluzii tragem noi acum, fac şi io ca ăla , mâncav-a-aş? Se împacă ăştia trei sau şi-o pun de mămăligă? Se pupă-n bot sau îi bagă la acatist Prefericitul că se spurcă-n-tre ei?

Io sincer nu ştiu ce să zic, că doar n-oi fi Meşterul Manole să-i visez noaptea pe Bâzâilă şi pe Statupalmă dezbrăcaţi. Aşa că m-am consultat şi cu alţi colegi de peste hotare şi am hotărât să consultăm o ghicioare.

Am ales să mergem la ţigănci, lângă Bucale, pe acolo pe unde fost şi Zăvoranca, ca să ne dea întâi în bobi şi-apoi să intre în legătură prin spiritism nu prin internet, cu Mama Omida, aia de i-a ghicit lui Ceauşescu.

Şi iată ce-am aflat după ce-am intrat într-o tindă şi ţigâncile s-au pus pe treabă.

Aievea am auzit cineva vorbind dintr-un ghioc agățat pe un perete. ”Io sunt mama Omidaaaaaaa. Noroc că iesteţi oameni de bine că altfel o beleaţi cu mine. Aveţi lozu pe voi, nuuuuuuu preaaaa… Făăăh de ce i-aţi adus pe gheremezii ăştia. Acuma lasă-iI făăăh că le dai un disco sau cum dreacu se zice, le dai la moca că-ţi fac reclama.’ zicea vocea din ghioc.

De ce-am auzit apoi, rămâi crăcănat…

“Banghiţi-vă şi nu mi-o luaţi în nume de rău Deci ce vă spui io vouă secret să fie până mâine măcar.(asta o zicea joia deci ne-am încadrat) La ceas de seară, doi dintre boschetarii ăştia trei, mânca-v-aş, o să-l bulească pe ăla de-şi zice Bâzâilă. Ptiu că nenorocit nume i-aţi mai găsit, băh bulangiilor, pardon şmecherzonilor, că am uitat că voi aţi semnat petiţia. Ia de colea ce vă mai spui. În Bâzâilă ăsta zace nişte draci mai vechi şi s-a-n corda muşchii pe el, şi se-ncinge că o sobă de-aia de crărmidă, da-i-aş la meclă.

Are nevoie de apă multă să stingă focu din buzunare, că-l arde rău de când l-au aprins dracii . Ăsta-i secretul de a iscat bătălia, şi-a pierdut toţi marafeţii şi are nevoie de alţii noi.. Nici popalău ăla mare de la voi nu poate să-l potolească, că-i mare zbanghiu ăsta. Deh… de la asta o să i se tragă. Ăsta dacă n-o să se potolească , ori ajunge la bulău, ori îl spurcă pe Voinea şi sfarmă-mpărăţia, ori îi bagă pe toţi la belea în frunte cu ăsta chelu. Că io văd aci că deja a intrat îştia cu Adeneu în ei şi deja îl ia pe ăl care-şi zice cârciumar. Da aşa văz c-o s-o belească toţi pân la urmă dacă nu se potolesc.Da pe Bâzâilă ăsta o s-ă l belească ăştia doi, chelu şi părosu, când o să vază ăsta părosu că se-mpute treaba.Asta vă zic, drăguţilor şi să ziceţi şi altora că asta o să păţească bagabonţii ăştia..

În mod normal o astfel de şedinţă ar fi trebuie să ne coste 699 de euro fără TVA şi fără taxe dar nu ne-au luat nimic. De-aia ne gândit să vă spunem şi vouă tot gratis cam cum stă treaba cu fii de împărat şi cu verişorii lor de la Buzău.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com