Acasa | Actualitate | Sensurile fără sens! Mulţi şoferi consideră că noile sensuri nu pot înlocui semafoarele, ci, dimpotrivă, sunt un …incurcă-lume.

Sensurile fără sens! Mulţi şoferi consideră că noile sensuri nu pot înlocui semafoarele, ci, dimpotrivă, sunt un …incurcă-lume.

primaria-buzau-va-amenaja-sensuri-giratorii-in-doua-intersectii-importante-din-oras

 

Sensurile giratorii provizorii, din plastic, amplasate recent de Primăria Buzău în mai multe intersecţii din oraş, cu scopul de a fluidiza circulaţia, dau în continuare mari bătăi de cap şoferilor. Cel puţin în perioada sărbătorilor, traficul şi aşa aglomerat, a fost încurcat şi chiar sufocat de improvizaţiile primăriei. Mulţi şoferi consideră că noile sensuri nu pot înlocui semafoarele, ci, dimpotrivă, sunt un …incurcă-lume.

În plină campanie electorală, Primăria Buzău a montat, în câteva intersecții din oraș, sensuri giratorii provizorii, în locul semafoarelor. Din nefericire, sensurile giratorii mai degrabă îngreuneaza decât fluidizeaza traficul. Șoferii sunt nevoiți să reducă viteza în sensuri giratorii și, în perioada orelor de vârf, chiar să aștepte minute în șir până când pot intra în sensul respectiv. Adică, mai rău decât în cazul în care în acele zone ar exista semaforizare. Decizia neinspirată a Primăriei Buzău de a amplasa sensuri giratorii acolo unde nu îşi au rostul i-a iritat pe şoferi, mai ales în perioada sarbatorilor, când traficul a fost mai aglomerat decât de obicei.În unele intersecţii s-au creat adevărate ambuteiaje, iar şoferii si-au înăbuşit furia în sunete de claxoane şi vorbe de …dulce.

O altă gafă de proporţii a Primăriei Buzău a fost iniţiata in toamna acestui an, odată cu montarea unor separatoare de viteză pe mai multe artere de circulație din oraș. Inițiativa Primăriei Buzău i-a iritat la maximum pe șoferi, care au spus despre limitatoarele montate că sunt mai degrabă niște dâmburi inestetice, care nu fac altceva decât să le strice mașinile. Mai mult, limitatoarele nu au avut nici efectul scontat: în ultimele luni, s-au produs tot mai multe accidente în care pietoni au fost accidentați de mașini în timp ce se aflau pe marcaje pietonale.

 

 

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com