Acasa | Actualitate | Semnal de politizare a instituției prefectului de la premierul Sorin Grindeanu

Semnal de politizare a instituției prefectului de la premierul Sorin Grindeanu

prefectura-buzau-judetul-buzau

Prezent sâmbătă la Buzău, pentru o întâlnire cu liderii din administrația locală, premierul Sorin Grindeanu a făcut o declarație curajoasă în ceea ce privește situația prefecților și a subprefecților din România. Ceea ce toată lumea s-a ferit în ultimii ani să verbalizeze, deși era evident, a spus-o, cu subiect și prim-ministrul Grindeanu: „Măcar ieşim dintr-o anumită ipocrizie. Toată lumea ştie că, la schimbarea guvernului, se schimbă şi prefecţii şi subprefecţii, doar că există o formă mascată de apolitic”.

Premierul Grindeanu a mai declarat că Executivul îşi propune realizarea unui nou cod administrativ care ar reglementa inclusiv situaţia prefecţilor şi a subprefecţilor, care sunt schimbaţi din funcţii la venirea unui nou Guvern, deşi aceştia fac parte din corpul înalţilor funcţionari publici şi ar trebui să fie apolitici.

„(…)Nu are sens să discutăm de lucruri pe care fiecare din noi le ştim, şi anume, chiar dacă, din 2004, prefecţii şi subprefecţii au devenit înalţi funcţionari publici şi sunt apolitici, la fiecare schimbare de guvern au trecut în corpul înalţilor funcţionari, la dispoziţia guvernului, dar, aşa e normal, schimbările de guvern au dus la schimbări de prefecţi.Vorbim de o chestiune pe care toată lumea a făcut-o indife­rent de culoarea politică a guvernului. Revenirea la o chestiune transparentă vorbind despre reprezentanţii guvernului în teritoriu, şi anume la eliminarea prevederii de apolitic, nu spun că asta e soluţia, aşteptăm argumente şi contraargumente, dar măcar ieşim dintr-o anumită ipocrizie. Toată lumea ştie că, la schimbarea guvernului, se schimbă şi prefecţii şi subprefecţii, doar că există o formă mascată de apolitic”., a declarat premierul.

În lumina declarațiilor asumate tocmai de cel care numește prefecții, adică pe reprezentanții săi în teritoriu, este din ce în ce mai clar că șeful de la „Casa Albă” ar urma să fie tot un apropiat al coaliției de guvernământ. Ceea ce nu mai e nicio surpriză pentru nimeni, dar ceea ce confirmă că și înainte, pe vremea tehnocraților, era cam la fel, doar că nimeni n-avea tăria să o recunoască.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com