Acasa | Actualitate | Ședință la Primărie. Discuții aprinse pe marginea parcărilor și a Pădurii Crâng

Ședință la Primărie. Discuții aprinse pe marginea parcărilor și a Pădurii Crâng

tomaaa

Joi, 27 octombrie 2016, începând cu ora 14:00, aleșii s-au reunit în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, conform dispoziției Primarului. Cele 19 proiecte supuse dezbaterii au trecut de votul consilierilor, însă nu au lipsit polemicile și contrele cu opoziția.

Discuții interminabile a generat documentul privind concesionarea parcărilor din municipiul Buzău, un megaproiect marca Toma, cu privire la care nu toți aleșii au căzut de acord. Primul care a tras un semnal de alarmă în privința acestui proiect a fost independentul Constantin Ionescu, susținut și de consilierul PSRo, Silviu Roșioru. Opoziția a bătut monedă pe lipsa unei prognoze clare privind numărul de locuri de parcare disponibile, numărul eventualilor solicitanți, dar și pe faptul că, odată concesionat, locul de parcare nu este transferabil, în cazul în care solicitatul își shimbă domiciliul sau în oricare altă situație. Proiectul a fost însă aprobat cu majoritate confortabilă.

Un alt proiect care a aprins spiritele în CLM a fost cel al solicitării de reintrare în proprietatea municipalității a Pădurii Crâng, aflată astăzi în proprietatea și administrarea Romsilva. Consilierii opoziției au avertizat că proiectul poate fi o sabie cu două tăișuri, în sensul în care, odată redobândit, în Crâng s-ar putea da liber la construcții. Proiectul a obținut votul majorității, cu câteva amendamente legate de interdiciția de construire pe spațiul verde.

De altfel, toate cele 21 de proiecte de pe ordinea de zi au fost aprobate grație votului dat de majoritatea consilierilor.

În cadrul aceleiași ședințe s-a luat act de demisia Marianei Cristea din funcția de consilier local și a fost validat în noua funcție următorul pe lista PSD la alegerile locale din 5 iunie, tânărul Bogdan Hudițoiu.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com