Acasa | Gura Targului | Secretul Trinomului care urmăreşte controlul total la Buzău

Secretul Trinomului care urmăreşte controlul total la Buzău

bbbbb_1225

Politicienii şi marii industriaşi, îmbogăţiţi prin minciună şi escrocherii,  sunt cei care controlează cam tot ce mişcă în economia locală la Buzău. Cazul Companiei de Apă Buzău este unul relevant în acest sens, iar în aceste zile bătălia pentru controlul total al societăţii atingând cote paroxistice. Puţine companii din Buzău,  considerate nerelevante la vremea marilor privatizăril din anii 90, au scăpat din gheara lacomă a foştilor securişti. Compania de Apă s-a înfiinţat în anul 2007, fiind până atunci doar parte integrantă a Regiei Autonome Municipale Buzău, o societate aproape falimentară , ţinută  doar cu mari eforturi din banul public. Dacă n-ar fi fost vorba de o utilitate fără de care un oraş nu putea supravieţui, cu siguranţă că de mult ar fi fost tăiată şi dusă de băieţii deştepţi la fier vechi, întrucât pentru autorităţile locale reprezenta doar o gaură neagră a banului public. Însă la un moment dat, administraţia Boşcodeală a făcut un experiment de-a dreptul strălucit, prin hotararea Consiliului Local al Municipiului Buzau nr. 277 din 29.11.2007, prin care aceasta societate se desprindea de RAM, şi încerca atragerea de fonduri europene. Această hotărâre, poate cea mai bună luată de Boşcodeală în întreaga sa carieră politică, a picat ca un bilet de loterie câştigător, întrucât noua Companie de Apă, a reuşit să atragă fonduri europene pentru mai bine de 7 ani, de aproape 100 de milioane de euro. Brusc această mişcare , care iniţial era luată în râs,  a depăşit orice aşteptări iar prăduitorii au crăpat de ciudă şi au început să-i dea târcoale mai ales că finanţările curg valuri. Administrarea preferenţială a  banilor europeni, cei 200 de milioane de euro pentru investiţii în infrastructura de apă, care urmează să fie atrbuiţi operatorului regional de anul acesta, este miza bătăliei declanşată de gruparea Toma încă din vara anului trecut. Dar banul European nu se cheltuie aşa cum s-au obişnuit mafioţii, prin încredinţare directă iar mai marii industriaşi  autohtoni şi unii politicieni din opoziţie, după cum veţi vedea s-au simţit marginalizaţi, acuzând că această societate a devenit doar puşculiţa PSD-ului . Pantru a împăca şi capra şi varza, angajările s-au făcut o vreme conform unor algoritmi, fiind împărţite între interesele partidelor de la acea vreme, PSD, PNL şi PD-L însă contractele de investiţii, adică grosul banilor le-au scăpat printre degete marilor industriaşi care au început să tune şi să fulgere, că nu şi-ar fi primit partea , aşa cum fuseseră obişnuiţi. Pentru că nimeni nu i-a băgat în seamă, nici măcar Boşcodeală nefiind dispus să se atingă de banii europeni, cei cu interese mari la mijloc au conceput un plan de bătaie pe termen lung. Parte din eminenţele întunecate care au jefuit oraşul de la revoluţie şi până acum au jurat că vor lupta până la sânge pentru controlul acestei mine de bani, promiţând că vor distruge pe orice care le va sta în cale, fie că e PSD-ist sau PNL-ist.

Interese transpartinice derulate în dispreţul amărâtului de rând

Rolul de vârf de lance şi l-a asumat domnul Constantin Toma, un industriaş ajuns falimentar dar cu un tupeu incredibil, secondat de foştii tovarăşi de la Metalurigica, Cezar Preda şi Nicu DInu, oameni despre care presa naţională a afirmat în nenumărate rânduri că ar fi colaborat cu securitatea. Pe agenda planului pus la punct de triadă, figura printre altele, răzbunarea şi eventual distrugerea PSD-ului, eliminarea lui Boşcodeală din politică, marginalizarea lui Marcel Ciolacu şi în cele din urmă eliminarea acestuia din conducere şi preluarea controlului total al partidului, întărit cu oameni nebăgaţi în cărţi. Aşadar primul pe listă a fost nefericitul Boşcodeală, pe care consiratorii au hotărât să-l elimine printr-o ciudată alianţă constituită între Cezar Preda şi Ion Vasile la începutul anului 2012. Acesta din urmă, care jurase la rândul său răzbunare împotriva celor care l-au izgonit din partid, nici măcar n-a bănuit că este doar un pion în tot acest angrenaj destinat unui scop mult mai perfidy şi l-a denunţat pe Boşcodeală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Deşi nu ne-am propus să lăudăm acţiunile lui Preda trebuie precizat că acest personaj merită cu prisosinţă osanale mai ales din partea celor care urâsc din tot sufletul PSD-ul. Şi asta pentru că a reuşit imposibilul, a izbutit acolo unde nimeni din Buzău n-a crezut că se poate. În numai câteva luni, Preda a furat un partid cu totul şi i-a lăsat pe marii sforari social democraţi cu buza umflată!Mai mult i-a pus la zid cu ajutorul unor prieteni la fel de duri şi fără prea multe scrupule. Printr-un joc al soartei dar şi printr-o inteligenţă malefică ieşită din comun, Preda asistă acum la execuţia duşmanilor care i-au făcut viaţa un calvar. Mutat cu tot calabalâcul dar şi cu tinichelele care-I atârnă de coadă la filiala din Dâmboviţa, Cezar Preda a dispărut aparent din peisajul politic însă gurile rele spun că el ar fi omul din umbră care a scindat PSD-ul în două tabere ce se luptă acum care pe care.

Răzbunarea maleficului Cezar Preda

În 2012 când PDL-ul pierdea alegerile la Buzău, Cezar Preda a rămas fără grai dar şi fără un loc în parlament. Până în 2012 aranjamentele cu Ion Vasile, Cristinel Bîgiu şi Constantin Boşcodeală au funcţionat ca la carte şi l-au scutit pe Preda de emoţii. Acum îşi băgase coada Marcel Ciolacu, care a candidat pe acelaşi colegiu cu Preda şi l-a umilit. Cu ajutorul primarului Titel şi a altor trădători din partid, Preda a fost făcut KO şi scos pentru moment de la masa bogaţilor. Totul părea că s-a năruit ca la popice iar Preda a anunţat cu mare tam-tam că se retrage din politică şi că-şi dă demisia din partid. Prin jocul hazardului Preda a intrat din nou în parlament pe uşa din dos, la redistrbuire. După ce a primit vestea secolului în mintea lui Preda a încolţit şi planul răzbunării întrucât firmele aflate sub controlul său nu se puteau dezlipi de gustul dulce al banului public. Primul pe lista neagră a fost pus primarul din Mărăcineni, Constantin Dumitru,cel care i-a tras o ţeapă în stil tipic mioritic. Titel îl dusese cu zăhărelul până când în campanie a fost văzut defilând cot la cot cu contracandidatul, Marcel Ciolacu. Pentru că era om de bază în partid, Preda l-a avut la mână şi l-a dat în gât la ANI iar povestea cu suspendarea o ştim cu toţii. Următorul duşman, PSD-ul lui Marcel Ciolacu, era mai greu de abordat şi nu putea fi eliminat decât cu ajutorul unor tovarăşi vechi, de preferat de la Metalurgica. Aici au intrat în scenă doi temuţi susţinători ai PSD-ului, de fapt ai FSN-ului stalinist păstorit de Ion Iliescu. Este vorba de neînfricatul Constantin Toma şi de afaceristul Nicu Dinu, doi industriaşi care aveau legătură cu bătrânii bolşevici, care au fost marginalizaţi ani la rândul de Ion Vasile şi clanul Boşcodeală.

Cu o sete de răzbunare, cel puţin egală cu a lui Preda, tovarăşii de afaceri ai lui Preda au intrat rapid în joc.

Ajuns la fundul sacului după ce toate firmele păstorite de el au intrat în insolvenţă şi, mai rău, în faliment, Preda i-a oferit lui Toma a doua şansă. O şansă de a-şi reface averea pierdută tot din banii fraierilor care l-au mai îmbogăţit imediat după 1990. Lui Nicu Dinu, Preda i-a oferit şansa să se răzbune pe oamenii lui Boşcodeală care i-au băgat numai beţe-n roate în afaceri. Prima vizită din campania lui Toma a fost făcută întâmplător la fabrica lui Nicu Dinu. Dovada celor spuse o găsiţi în foaia de partid unde primul are spaţiu nelimitat pentru a-şi debita poliloghiile neînţelese de nimeni iar cel de-al doilea apare discret cu o reclamă. O schemă veche aplicată de cei trei matalurgişti pe un electorat suspus care nu gândeşte prea mult. Pe asta au mizat aceşti aventurieri când au dat lovitura. Cu legăturile vechi la PSD-şitii bătrâni din conducere, Toma avea să-şi asigure candidatura cu sau voia lui Ciolacu iar Preda urma să vină cu sprijinul logistic în consiliul local. Consilierii PNL-ului sunt deja la dipoziţia lui Tomiţă şi nimic nu poate strica acest aranjament perfect. Aşa s-a văzut Ciolacu în faţa unui fapt împlinit fără să realizeze ce plan monstruos a pus la cale Cezar Preda.

Ciolacu faţă cu rebeliunea

Jurnaliştii de la sansanews.ro scriau ziele trecute că P.S.D. Buzău stă pe un butoi de pulbere după ce între principalii lideri au apărut mari tensiuni. Inflamat, probabil, de comunicatul liderului P.S.D., Toma a declarat într-o emisiune la Campus TV, că dacă nu e ajutat de Ciolacu se va despărţi de el. Toma a lansat mai multe atacuri în direct şi a anunţat că îi pare rău, că e prieten cu Ciolacu, dar dacă acesta nu-l va ajuta atunci se va disocia de el. În plus, primarul Buzăului a mai zis că a început să se simtă tot mai singur. Întrebat de realizatoarea emisiunii dacă, ipotetic, deputatul Marcel Ciolacu va alege să meargă de partea lui Emanoil Neagu, ce va face în această situaţie, primarul Toma a declarat: „Dacă Marcel Ciolacu ar face o asemenea alegere, este evident că eu n-am cum să fiu alături de Neagu niciodată şi alături de Tescaru, pentru că mi-am dat seama după 7 luni că oamenii aceştia îşi văd interesele personale şi atît (…) O apropiere, într-adevăr de Neagu şi Tescaru, în momentul acesta, bineînţeles, o spun foarte direct, m-ar disocia şi de Marcel Ciolacu. O spun cu mare părere  de rău. Pentru că pînă la urmă, el m-a propus, am avut o discuţie ca între bărbaţi serioşi şi mi-a zis că am libertate totală, te sprijin, mi-a spus. Pînă acum m-a sprijinit, nu aşa de puternic cum aş fi dorit, bineînţeles. Voiam să fie ca mine, aşa, dar el este mai calm, mai diplomat. Poate ne şi ajută chestia asta să fim împreună. Dar nu pot să mai duc această chestiune şi trebuie ruptă coada pisicii şi să aleagă fiecare om din PSD de partea cui este. E de partea lui Neagu, asta este. E de partea mea, le-aş mulţumi”. Toma a mai adăugat că în acest scandal se simte cam singur: „Am şi sentimentul asta, din păcate. Am şi sentimentul asta de singurătate, dar sper, încet, încet, să nu mai fiu singur, în sensul că oamenii care sînt la vedere , aşa, să vină şi să spun, da domnule, sîntem de partea ta!”, a mai afirmat primarul Buzăului. De asemenea, primarul a explicat şi că se teme că va părăsi Palatul Comunal, înainte de finalizarea mandatului. „Eu nu vreau să dau facilităţi pentru a fi votat. Nu vreau să mai fiu votat, dacă nu voi merita şi dacă nu mă vor scoate ăştia înainte din Primărie. Vă spuneam, e cu abuzurile. Ce-ţi trebuie mai mult. Imediat te face!

Ciolacu reacţionează şi îl duce pe Toma cu zăhărelul          

Pus în faţa unui fapt împlinit, Marcel Ciolacu are nevoie doar de timp pentru a rezista atacurilor furbunde ale lui Toma care printre altele ameninţă pe la colţuri şi cu plecarea din partid la PNL.Două communicate de presă remise astăzi de Marcel Ciolacu dar şi de PNL sunt relevante în acest caz complex.

Într-o postare de ultimă oră pe Facebook, preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, anunță că parlamentarii buzoieni vor solicita in mod oficial corpului de control al premierului o anchetă la Compania de Apă Buzău. Practic, prin mesajul dat, liderul buzoian se situează apparent de partea lui Toma si a oamenilor controlaţi de el care chipurile doresc ieftinirea apei, atrăgând însă atentia că îşi doreştrle dezamorsarea situației dintre Companie şi Consiliul Local, acționarul majoritar al societății. Totodată, preşedintele PSD anunță că a purtat discuții cu ministrul Dezvoltării și cu ministrul Afacerilor Europene, astfel încât Buzăul să nu fie nevoit să returneze banii europeni deja folosiți de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară: „Buzoienii au dreptul la apă ieftină și de bună calitate. Cât mai repede ! De aceea, am decis ca împreună cu parlamentarii PSD de Buzău să solicităm oficial o anchetă a Corpului de control al premierului la Compania de Apă Buzău. Trebuie să vedem cu toții care sunt problemele reale și, mai ales, care sunt pașii legali care trebuie făcuți pentru rezolvarea neînțelegerilor dintre acționarul majoritar, respectiv Primăria Buzău, și actuala conducere a Companiei de Apă. În paralel, am avut discuții extrem de constructive cu ministrul Dezvoltării și cu ministrul Afacerilor Europene pentru a găsi soluțiile potrivite astfel încât să nu fim nevoiți să returnăm banii europeni deja folosiți de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău și, în același timp, să putem atrage noi fonduri atât de necesare pentru modernizarea rețelei de apă a județului nostru. Am încredere că vom reuși acest lucru. Dar e nevoie de mai multă responsabilitate și de mai puțină polemică!”, a scris pe Facebook secretarul Camerei Deputaților. Ce putem înţelege din acest comunicat decât că Ciolacu trage de timp şi îl amăgeşte pe Toma. Şi asta pentru că ştie că o anchetă a Corpului de control al premierului la Compania de Apă Buzău e fix apă de ploaie.  După recentele controale effectuate la finele anului trecut de instituţii specializate gen Curtea de Conturi, ANAF sau organismele finanţatoare al UE nu s-a descoperit nimic illegal spre disperarea lui Toma însă noile controale comandate au darul de a-l linişti măcar câteva luni pe primarul care a devenit violent în limbaj faţă de liderii locali. Cel de-al doilea comunicat de presă, venit de la aliaţii din PNL a lui Constantin Toma, care vin ]n sprijinul primarului rebel, are darul să arate că nu-i de glumă cu Toma. “Acțiunile conducerii Companiei de Apă din ultimele zile, fac referire aici la organizarea unei Adunări Generale a Acționarilor în afara limitelor legale, nu fac altceva decât să alimenteze conflictul cu Primăria. Așa cum am menționat și în trecut, de fiecare dată, când mi s-a solicitat un punct de vedere cu privire la acest subiect, ar trebui să fie clar pentru toată lumea că nimeni nu este mai presus de lege, inclusive conducătorii Companiei de Apă.În acest context, nu pot decât să constat, cu părere de rău, că noi, buzoienii, ne confruntăm, în continuare, cu o problemă stringentă,calitatea și costul apei furnizate de către Compania de Apă Buzău. În fond și la urma urmei la acest aspect ar trebui să se rezumă toate dezbaterile, toate disputele care au existat în ultimele luni pe această temă. Nu în ultimul rând, aș vrea să subliniez încă o dată faptul că atât eu cât și PNL Buzău salutăm și susținem toate demersurile care au ca obiectiv creșterea calității vieții buzoienilor.” a precizat Preşedintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, omul lui Cezar Preda în teritoriu. Dovada că Ciolacu îl duce pe Toma cu zăhărelul o putem descoperi şi în comunicatul remis de Compania de Apa S.A. Buzău “ Stăm la dispoziţia oricărei forme legale de control, această atitudine a Operatorului Regional buzoian fiind una permanentă. Opinia publică trebuie să cunoască faptul ca suntem controlaţi şi auditaţi în mod uzual de la toate nivelurile de supraveghere a statului. Pentru noi, acest nou control este încă o ocazie de lămurire a lucrurilor. Ne aratăm public toata disponibilitatea de a colabora cu organele abilitate “  a precizat Timotei Oprea Stoian, purtator de cuvânt al Companiei de Apa S.A. Buzău.

Cezar Preda , artizanul unei lovituri de maestru

Acum  se poate vedea acum de la o poştă că Preda a băgat dihonia la PSD iar cei momiţi cu funcţii şi privilegii ajung să asculte acum mai mult de Tomiţă decât de Marcel. În fapt ei ascultă doar de Preda fie vorba între noi dar nu vor să recunoască. Însă vor cunoaşte mânia celui învins în urmă cu patru ani pentru că Preda nu se va opri până nu-i va executa pe toţi PSD-iştii care l-au făcut să sufere. Doar Toma e primarul ales şi el taie şi spânzură. Faza a doua a planului va fi pusă în aplicare imediat după scindarea PSD-ului anunţată déjà la nivel central,  când se va încerca debarcarea rapidă a incomodului Marcel Ciolacu şi aducerea în partid a lui Cezar Preda cu ajutorul PSD-iştilor trădători. Apoi vor urma epurările în cel mai pur spirit stalinist. PSD-iştii care cred că vor avea o viaţă bună la sânul celor doi politruci se înşeală amarnic. E doar o problemă de timp ca planul lui Preda să reuşească până la capăt şi ca toţi să fie pedepsiţi. Curajul lui Toma creşte pe z ice trece iar acum vedem un primar lipsit parcă de inhibiţie, care aruncă cu noroi pe tovarăşii care l-au ajutat în campanie, neţinând cont de imensul prejudiciu de imagine adus organizaţiei PSD Buzău. Toma pare că nu mai are limite şi într-o demonstraţie sadea de logoree îşi face colegii mafioţi, hoţi şi mincinoşi. Nimeni n-ar fi crezut că s-ar putea ajunge vreodată la un asemenea scenariu însă noi i-am avertizat pe social democraţi încă de-astă toamnă că acesta este planul ascuns al trinomului. Am mai spus-o şi cu alte ocazii că mirosul fetid din PSD, după acuzaţiile halucinante ale lui Constantin Toma aduse unei părţi din conducerea partidului care l-a uns primar este doar o răzbunare a trinomului format din metalurgiştii buzoieni.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com