Acasa | Actualitate | Scurgeri de aluviuni și căderi de pietre în zona barajului Siriu

Scurgeri de aluviuni și căderi de pietre în zona barajului Siriu

siriu

La 24 de ore de la instituirea avertizării cod portocaliu de ploi, ISU Buzău trage linie și numără pagubele.Pe DN 10, la km 80(zona Baraj Siriu) au avut loc scurgeri de aluviuni şi căderi de pietre pe o distanţă de aproximativ 200 de m, traficul fiind blocat.

În prezent se intervine cu utilaje de la Secţia de Drumuri Naţionale, drumul fiind închis circulaţiei auto. Participanţii la trafic au fost îndrumaţi să folosească rutele ocolitoare pe DN 10 – Cislău – DJ 102 B- Vălenii de Munte – DN 1 A – Cheia – Săcele-Braşov.

Totodată, pârâul Nişcov a atins cota de pericol, la faţa locului deplasându-se membrii Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Verneşti şi Tisău, în zonă fiind concentrate şi două echipaje de pompieri cu motopompe pentru monitorizare şi sprijin.

În acest moment, pârâul Nişcov a revenit la cotele de atenţie, situaţia fiind în continuare în atenţia autorităţilor judeţene şi locale.

De asemenea, după instituirea codului portocaliu, în zona comunei Tisău a fost dislocată o autospecială cu două motopompe având misiunea de recunoaştere şi intervenţie. Echipajul a fost solicitat să intervină în jurul orei 22:20 pentru evacuarea apei dintr-o curte.

Până la restabilirea stării de normalitate, situaţia operativă este monitorizată permanent prin Centrul Operaţional Judeţean al I.S.U. Buzău, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice echipele de salvatori sunt pregătite să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com