Acasa | Actualitate | Schimbări majore de trafic în centrul Buzăului

Schimbări majore de trafic în centrul Buzăului

buzaupress.ro_Modificări-în-traficul-din-Buzău.-Circulaţia-auto-pe-strada-Pietroasele-permisă-în-ambele-sensuri_01

Autorităţile municipale au decis să continue campania de încercare a fluidizării traficului rutier din centrul municipiului Buzău. Ultimele modificări puse în practică după schimbarea şi aprobarea lor în Comisia de Siguranţă Rutieră din cadrul Primăriei constau în montarea unor noi semafoare cu butoane concomitent cu montarea unor treceri de pietoni, scrie sansanews.ro.

În acest sens, pe B-dul Nicolae Bălcescu, zebra care fiinţa în dreptul fostei Case a Căsătoriilor, a fost mutată la 25 de metri către Şcoala Generală Nr. 1 şi prevăzută cu semafor cu buton.
Lucrările au fost efectuate de către cei de la Urbis Serv, noaptea, în week-end, o acţiune în premieră care a fost bine primită de către buzoieni, evitîndu-se astfel blocajele în trafic, dat fiind că B-dul. Nicolae Bălcescu este una dintre cele mai aglomerate artere ale Buzăului în timpul zilei. Există, însă, şi un neajuns semnalat de şoferi la Focus TV, şi anume faptul că semaforul aflat pe trotuarul de vizavi de Şcoala Nr.1., pe sensul de mers dinspre Crîng către Palat, este obturat parţial – intră tîrziu în cîmpul vizual al şoferului – de un un panou publicitar. Soluţia rapidă este mutarea cu 30-50 de centimetri a panoului către dreapta.
În curînd şi pe strada Ostrovului şi Gară
Din semnalele transmise de buzoieni, şoferi sau pietoni, ajunse în mass-media rezultă că semafoarele cu buton sînt aprobate pozitiv. Drept pentru care autorităţile au decis să amplaseze mai multe după ce au studiat efectele produse de respectivele semafoare pe Spiru Haret, în dreptul Şcolii Generale Nr. 15 şi pe Unirii, în apropiere de giratoriul de la ieşirea spre Rîmnicu Sărat. În zilele următoare un astfel de semafor va fi montat la intersecţia străzii Ostrovului cu Aleea Trandafirilor, în apropierea bisericii „Sfinţii Îngeri”, şi la Gară, pe strada Republicii, vizavi de supermarketul Penny.

Ridicarea interdicţiei la capătul Aleei Trandafirilor

Tot pentru fluidizarea traficului, Comisia pentru Siguranţa Circulaţiei a decis să ridice interdicţia de a vira la stînga a maşinilor ajunse la semaforul de la intersecţia Aleea Trandafirilor cu B-dul Gării din dreptul fostei florării „Codlea”. Astfel, în zilele viitoare, şoferii care vin dinspre Mc. Donald’s şi vor să ajungă la Palat şi către cartierul Obor nu mai sînt obligaţi să vireze la stînga, spre Tribunal în intersecţia Aleei Trandafirilor cu Ostrovului, şi să ajungă la noul sens giratoriu de la Tribunal pentru a o lua la dreapta, ci pot merge înainte, şi apoi la stînga, iar giratoriul va fi astfel ma,, aerisit.”

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com