Acasa | Actualitate | Săracul om bogat! Constantin Toma: „Am intrat în PSD om cinstit, acum sunt și sărac“

Săracul om bogat! Constantin Toma: „Am intrat în PSD om cinstit, acum sunt și sărac“

toma_ciolacu_dragnea_neagu_87751000

Primarul Constantin Toma a dat, marți, în cadrul unei conferința de presă care a avut loc după ședința extraordinară a Consiliului Local, explicații legate de câteva dintre acuzațiile care i-au fost aduse în ultima perioadă, subiecte lansate în spațiul public atât de oameni din interiorul Partidului Social Democrat, cât și din afara acestuia.

Acesta a respins, în primul rând, acuzele voalate privind o răspundere a sa pentru decesul funcționarei de la Di­recția Economică a Primăriei. Toma consideră că totul nu re­prezintă decât o acțiune de ima­gine, în primul rând a fostu­lui primar Constantin Boș­co­deală: „Nu înțe­leg ati­tu­dinea unor oameni, inclusiv a fostului primar, care au încercat să scoată din acest eveniment tragic niște foloase pentru dumnealor. Probabil, foloase de imagine. Situația nu a fost provocată de mine, To­ma, nici de actuala conducere a Pri­măriei, ci este efectul unei conduceri, pot să spun, du­pă trei luni de zile, dezastruoase, a acestei primării“.

„Când pleacă 40.000 de somații de plată, bineînțeles că se crează tensiuni“

Primarul spune că este nor­mal ca emiterea unui nu­măr uriaș de somații, de către Direcția Economică, către datornicii la bugetul local, să provoace tensiuni, atât timp cât, sub vechea administrație, rău-platnicii nu au fost deran­jați cu nimic de funcționarii din Palatul Comunal: „Nu am avut cu această doamnă decât o singură discuție; și ținea locul domnului Avramescu (directorul interimar al Direcției Economice, n.r.). Eram aici eu, un viceprimar și un consilier și am întrebat-o ceva pe o problemă de la audiențe. Aici audiențele țin 4-5 ore și era o problemă a unui domn care era foarte supărat pe marginea unei hârtii și am chemat-o să completeze acea hârtie, că am ținut foarte mult să-i răspundă cum trebuie, pentru că omul mi-a făcut o impresie foarte bună; să-i răspundă, și cu aparatul juridic și cu apa­ratul economic. Pentru că, în momentul în care-ți pleacă 40.000 de scri­sori cu somații de plată către persoane fizice din Buzău, bineînțeles că se crează tensiuni. Vin oamenii supărați. Pen­tru că, până acum, din pă­cate, și persoanele fizice și persoanele juridice nu erau în­tre­bate“.

Primarul Constantin Toma spune că, în schimb, în campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie, singurul titlu executoriu emis de Primărie a fost împotriva sa: „Să vă spun din culisele Direcției Econo­mice, unde am fost acuzat de tot felul de nenorociri. Pentru o datorie de 80.000 lei s-a făcut titlu executoriu de fosta conducere a Primăriei. A fost singurul titlu executoriu dat la o firmă din Buzău în campanie. Firmele din Grup Romet nu au nicio datorie la bugetul local“.

„Să fiu judecat după ceea ce fac acum“

Primarul municipiului a dat și explicații legate de acuzația, formulată de preșe­dintele organizației județene a Partidului Mișcarea Populară, deputatul Adrian Mocanu, că nu și-a trecut datoriile în declarația de avere și interese publicată pe site-ul Primăriei, acuzații materializate, după cum a susținut ultimul, într-o sesizare adresată Agenției Naționale de Integritate. „Buzăul m-a ales și s-a cunoscut foarte bine situația de atunci. Judecați-mă, și să fiu judecat după ceea ce fac acum. Acel punct s-a închis, nu mai răspund la nimic. Cine vrea să facă plângere să facă până unde dorește! S-a terminat campania electorală. Nu fac parte din viitoarea campanie electorală. Cu atât mai puțin a acestui grup, până la urmă unul mafiot“, a spus Constantin Toma, care a mai precizat că a intrat în Partidul Social Democrat ca un om cinstit: „Sunt sărac și cinstit, de aceea am intrat în PSD. Am făcut toate eforturile, am intrat om cinstit, acum sunt și sărac“, a mai spus acesta.

Sursa: Opinia

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com