Acasa | Diverse | Romii au facut prapad la UPU Buzau

Romii au facut prapad la UPU Buzau

Mascati-UPU-2

Panică printre angajații Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Joi seară, un grup de aproximativ 40 de persoane, membri ai clanului „Pistol” din Buzău, a luat cu asalt secția pentru a fi alături de un pacient de etnie romă căruia i se făcuse rău. Medicul de gardă și o infirmieră au fost agresați, doar intervenția în forță a mascaților și a jandarmilor fiind de natură să evite o nenorocire.

Totul s-a întâmplat joi seară, după ce în clanul „Pistol” a avut loc înmormântarea liderului Terente. Romii povestesc că, stând la masă după funeralii, unui bărbat de 35 de ani, frate cu decedatul, i s-ar fi făcut rău din senin. Pentru că așa se obișnuiește, romii au pornit cu zecile către Spitalul Județean de Urgență Buzău, acolo unde l-au însoțit pe pacient până în secție.

Aici, spun surse din interiorul spitalului, aproape 40 de persoane s-au bulucit pentru a se asigura că pacientul primește cele mai bune îngrijiri. În agitația produsă, medicul de gardă, dr. Angela Mazdrag, a fost agresat, de același tratament având parte și o infirmieră de pe secție.

„Au coborât din mașini, din portbagaje, au început să strige și să alerge către UPU. Ne-am speriat și ne-am baricadat în secție.”, povestește o aparținătoare care aștepta cu fetița la Pediatrie.

Depășiți numeric, agenții de pază ai spitalului au chemat întăriri. Mascații de la Poliție și jandarmii au fost singurii care au reușit să restabilească ordinea. Mai multe persoane recalcitrante au fost duse la audieri, însă circul a continuat.

La rândul lor, romii s-au apărat, susținând că așa prevede tradiția: își însoțesc în număr mare o rudă care se are nevoie de îngrijiri medicale la spital. De asemenea, au negat că i-au îmbrâncit pe cei care i-au salvat viața rudei și că au fost ei înșiși agresați de mascații veniți să restabilească ordinea.

Sursa: Reporterbuzoian.ro

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com