Acasa | Actualitate | Răzbunarea lui Făcăleţ

Răzbunarea lui Făcăleţ

Foto: Andrei Pitigoi/ Tv Buzau
Foto: Andrei Pitigoi/ Tv Buzau

După eşecul de răsunet de la Tribunalul Buzău, când primăria a pierdut procesul cu cei 300 de poliţişti locali, Toma a jurat răzbunare. Şi nu una orecare ci o avalanşă mediatică de speriat nu gulmă. Aşa că şi-a transformat rapid oficina în Tribunal al Poporului, unde nea Toma judecă, împarte hotărâri şi emite păreri “calificate” despre actul de justiţie. Oamenii care le ştiu pe toate îl aprobă şi-i cântă-n strună. Rămâi trăznit de ce-i poate trece industriaşului prin minte, doar, doar o reuşi să-i înduplece sau să-i sperie pe judecători să-i dea dreptate…

Nici una nici bună, gonacii au început să ia la beţe sărmanii Judecători care nu-i fac pe plac uncheaşului.Cei care nu ne cred sunt rugaţi să citească ultimele scamatorii apărute în ziarul Opinia, patronat de primar încă de pe vremea când conducea Group Romet.

Primul urecheat este chiar vicepreşedintele Tribunalului Aurel Puşcă, criticat vezi doamne că s-ar fi dat lovit după ce s-a mutat la curtea de Apel Ploieşti, şi nu a revolvat o contestaţie la prelungirea măsurii preventive pentru foştii funcţionari din Direcţia Economică a Primăriei Buzău trimişi în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Mai mult Puşcă ar fi vinovat chipurile că a plecat aşa pe nepusă masă la Curtea de Apel, fără să-i ceară voie domnului Toma, generând o situţie aşa zis critică în interiorul Tribunalului. “Deşi în cadrul Tribunalului Buzău activează mai mulţi magistraţi cu acest grad, singurul interesat să profeseze la Curtea de Apel Ploieşti a fost judecătorul Aurel Puşcă, magistratul având gradul profesional obţinut în urmă cu 16 ani”, scrie Opinia.

Cică şI Ion Gegea, fostul director economic, Cătălin Boaru şi Bogdan Neamu nu ar fi fost de acord cu decizia Tribunalului Buzău de a fi judecaţi în continuare sub control judiciar şi au atacat decizia, contestaţia fiind judecată la Curtea de Apel Ploieşti, unde Aurel Puşcă a fost detaşat de la începutul lunii noiembrie.

Ce are sula cu prefectura domnilor, scuzaţi-mi expresia, sau de când au ajuns profanii să-şi dea cu părerea despre ce decizii iau magistraţii? Mai avem să ne spuneţi că Boşcodeală l-a trimis pe Puşcă la Curtea de Apel ca să tergiverseze procesul că noi asta înţelegem, zău aşa.

Dar situaţia nu e una singulară din păcate. Atacul la actul de justiţie continuă fără frână în ultimele numere ale ziarului cu pricina. Judecătorii sunt luaţi la rost şi arătaţi cu degetul atât de primar cât şi de minţile infierbântate care execută comenzi la ore fixe.

Foaia care s-a subţiat rău după recentele falimente, emite zi de zi numai prostii dictate de pe jilţul din palatal comunal. Ultimul articol intitulat “Cum spune instanţa că poliţiştii locali concediaţi ar fi putut ajunge de la paza grădiniţelor la Fonduri Europene”, întrece orice limită a ridicolului.

Pentru a da o notă de obiectivitate, demersul jurnalistic este tapetat cu câteva pasaje copiate dintr-un alt articol în care Toma emite evident câteva păreri avizate despre actul de justiţie. Şi asta după ce i-a făcut cum i-a venit la gură pe judecătorii care nu i-au dat dreptate. Dar să citim pâna la capăt inepţiile debitate de slugile lui Făcăleţ.

Toma crede că Justiţia nu a fost legată la ochi de data asta“(SÎC)

Primarul Constantin Toma este de părere că, în acest caz, Justiţia „nu a fost legată la ochi“: „Vom face recurs la Curtea de Apel Ploieşti. Sperăm să câştigăm, pentru că noi considerăm că avem dreptate şi am respectat în întregime legea. E o motivare cu diferite argumente pe care noi le-am combătut. În linii mari, considerăm că Justiţia nu a fost legată la ochi de data asta. E o părere personală. S-au invocat diferite documente pe care noi le-am prezentat acolo. Se spunea că trebuia o expunere de motive mult mai detaliată, dar de fapt, şi în şedinţă extraordinară, nu era nevoie de aşa ceva. Probabil doamna judecător nu a văzut trea­ba asta. Nu spun mai multe, că aş intra în conflict cu Justiţia şi chiar nu doresc treaba asta. Ne vom apăra legal şi sunt convins că vom câştiga“, a spus Toma, citat de www.sansanews.ro.

Bun, deci în viziunea lui ne Făcăleţ, tot judecătoarea este principalul vinovat pentru prostiile comise de subalternii care fac figuraţie în Palatul Comunal.

Chiar gonacii lui Toma recunosc la un moment dat că unul din motivele pentru care primăria a pierdut procesul este legat de referatele comisiilor de specialitate ale deliberativului municipal, care pare a fi „opera“ fostului secretar interimar al municipiului.

După ce a devenit indezirabil, George Sava, a fost catalogat drept habarnist: “chestiune care ar explica şi dezlipirea sa bruscă de pe fotoliul călduţ pe care Partidul Social Democrat l-a instalat imediat după ce a fost zvârlit pe treptele Casei Albe”.

În acest moment, se impun cel puţin două precizări legate de povestea suspendării hotărârii Consiliului Local privind noua organigramă a Primăriei Buzău, precizări din punct de vedere profan, dar bine ancorate în realitatea buzoiană.
Prima se referă la lipsa referatelor comisiilor de specialitate ale deliberativului municipal, care pare a fi „opera“ fostului secretar interimar al municipiului, habarnistul George Sava, chestiune care ar explica şi dezlipirea sa bruscă de pe fotoliul călduţ pe care Partidul Social Democrat l-a instalat imediat după ce a fost zvârlit pe treptele Casei Albe,scrie Opinia.

În loc de concluzie, primarul are dreptate iar acarul Păun, George Sava este vinovat de toate mârşăviile puse la cale de şefii lui. Uită să ne spună că atunci când vocile din primărie care i-au spus că nu e legal ce face s-a făcut că n-aude şi nu vede.

Însă ce mai uită să ne spună nea Făcăleţ, este că deşi se plânge că n-a reuşit să-i uşuiască pe ăia 300, posturile lor le-a oferit pe tavă, unor firme de pază.

Păi asta nu e curat murdar, coane fănică, pardon Făcăleţ, să vii să te plângi că n-ai nici de unele pentru amărâţi şi pe de altă parte să umflii firmele private?Vezi că n-ai dreptate Măria Ta şi te-am prins cu mincinica?

Dar să continuăm în aceeaşi notă şi să le facem în ciuda mincinoşilor de serviciu casă demontăm balivernele servite pe bandă rulantă.

Aşadar nea primarul ar mai fi spus că instituţia pe care o conduce nu a fost lovită, prin această decizie, doar din punct de vedere material – fiind obligată să plătească în continuare salariile celor 300 de poliţişti angajaţi ilegal -, ci şi prin imposibilitatea de a face angajări pe cele 140 de posturi disponibile, unele în compartimente-cheie pentru buna administrare a treburilor municipiului: „Un rău nu vine niciodată singur.

După ce ni s-a întâmplat cu Poliţia locală şi pierdem o mulţime de bani, nu suntem în stare să mai angajăm pe nimeni. Sunt peste 140 de posturi disponibile, deci trebuia să angajăm oameni şi uite ce ni se întâmplă în momentul acesta. La Departamentul Juridic suntem blocaţi cu peste 1.000 de dosare, vreo 780 pe Legea 10, iar diferenţa o constituie diferite procese pe care le avem la instanţe.

Plus nişte dosare pe care nu le putem deschide din lipsă de jurişti. În al doilea rând, nu avem oameni, avem doar două doamne la Direcţia de Fonduri Europene. În al treilea, al patrulea şi al cincilea rând, sunt acele birouri înfiinţate pentru a da drumul la acel consiliu de dezvoltare a municipiului Buzău. Aproape în fiecare compartiment, fiecare direcţie, trebuie să se angajeze oameni“, a mai spus primarul Constantin Toma pentru sursa citată.

Cu alte cuvinte pe o parte angajezi, pe alta dai afară. Ciudat am putea spune însă nu e un secret că fiecare primar are obligaţii de rezolvat. Chiar dacă a emis părerea că ăia pe care vrea să-i angajeze sunt mai de soi decât poliţiştii locali, instanţa nu face diferenţa între bugetari , oameni buni. Adicătelea iei 300 de bugetari şi-i dai afară şi imediat angajezi alţi 140, tot bugetari. Fir-ar ea să fie de limbă aritmetică că înţelege cum stă treaba şi unu de pe stradă. Asta-i legea nene Iancule, n-am făcut-o nici noi şi nici mata dar dumneata o ţii langa că ai dreptate. Ţi-ai prins urechile de plugar în iţile legislative pe care nici tu şi nici angajaţii tăi servili nu le cunosc îndeajuns încât să-şi dea cu părerea.

Dar hai să-ţi transmitem ceva de pe stradă, de la ăia care n-au nici de unele acuma de sărbători. Patroane, au trecut déjà 6 luni şi ne serveşti doar gogoşi umplute cu mălai. N-ai oferit nimic nou comunităţii, bre nea coane..Străzile sunt pline de gropi şi ţipă foamea-n noi, de necazuri, de nevoi şi matale îţi arde de procese şi de răzbunări?

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com