Acasa | Actualitate | Războiul Compania de Apă vs. C.L.M continuă! Două hotărâri luate de Consiliul Local Municipal au fost suspendate de Tribunal

Războiul Compania de Apă vs. C.L.M continuă! Două hotărâri luate de Consiliul Local Municipal au fost suspendate de Tribunal

Este vorba despre două proiecte promovate în luna iulie, într-o şedinţă a miniparlamentului buzoian. Deciziile erau legate de modificarea actului constitutiv al Companiei, precum şi de împuternicirea unui reprezentant al municipiului în Adunările Generale ale societăţii furnizoare de apă. Hotărârea magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În prima zi a lunii iulie, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal, Executivul Primăriei a propus spre aprobare două proiecte ce au stârnit controverse, unul cu privire la modificarea Actului Constitutiv al S.C. Compania de Apă S.A. Buzău, în sensul înlăturării tuturor prevederilor ce îngrădesc drepturile conferite de lege acţionarului majoritar, iar cea de-a doua privind împuternicirea expresă a avocatului Lucian Sălcuţan, ca reprezentant al municipiului Buzău în A.G.A. Companiei de Apă, cu drept de a convoaca şi a ţine în orice formă legală adunări generale ale acţionarilor. Ambele proiecte au fost aprobate de majoritatea consilierilor locali.

Responsabilii Companiei de Apă au atacat în instanţă cele două decizii, iar la termenul de ieri magistraţii Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal de la Tribunalul Buzău au admis în principiu solicitarea reclamantei şi au dispus suspendarea celor două hotărâri ale C.L.M., până la soluţionarea definitivă a cauzei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de primar şi de Consiliul Local în termen de 5 zile.

Instanţa a mai stabilit ca judecata pe fond să aibă loc pe data de 24 octombrie.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com