Acasa | Actualitate | Primarul Toma își plânge de milă. Trebuie să atragă fonduri de 60 de milioane de euro cu o mână de angajați

Primarul Toma își plânge de milă. Trebuie să atragă fonduri de 60 de milioane de euro cu o mână de angajați

toma singur

Efectele blocării organigramei se simt acut în activitatea Primăriei Buzău. Într-un interviu acordat unei publicații locale, primarul Constantin Toma a vorbit despre deficitul de personal cu care se confruntă instituția pe care o conduce. O situație care le dă mari bătăi de cap edililor o constituie penuria de la departamentul Fonduri Europene, acolo unde cei doi angajați rămași trebuie să atragă, anul acesta, nu mai puțin de 60 de milioane de euro.

Situația nu poate fi rezolvată nici prin externalizarea serviciului, în sensul angajării unei firme care să scrie proiecte pentru atragerea banilor atât de necesari pentru investițiile în infrastructură. În această situație, primarul se vede nevoit să lcureze cu doar doi angajați:

„Astăzi s-a deschis Axa 4 pe POR (Programul Operațional Regional), cu bani europeni. Avem doi oameni aici. Suma alocată municipiului Buzău este de 31.15 milioane de euro. Trebuie să atragem acești bani neapărat. Mai sunt încă vreo 30 de milioane de euro din diferite alte proiecte, cu finanțare de la Uniunea Europeană și confinanțare din partea noastră de doar 2%. Nu putem angaja oameni.”, s-a plâns edilul.

O problemă similară macină și Serviciul Jurudic, acolo unde au rămas atât de puțini angajați, încât Primăria nici nu se poate apăra în instanță, dar nici nu poate soluționa cele peste 700 de dosare pe Legea 10/2001, referitoare la restituriri de proprietăți:

„Lumea este extrem de nemulțumită. La momentul de față, noi mai avem doar câțiva juriști, și aceia super-stresați, pentru că sunt foarte încărcați. Primesc inclusiv amenințări de toate felurile din partea buzoienilor, unele pe bună dreptate, pentru că nu poți să ai un dosar în lucru de 15 ani și să nu se întâmple nimic cu el.”, a declarat Constantin Toma.

Chiar și așa, edilii nu depun armele și continuă proiectele anunțate pentru 2017. Totuși, este nevoie, mai întâi, de aprobarea bugetului, lucru care se va întâmpla în ședința odinară a Consiliului Local Municipal din 28 martie.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com