Acasa | Actualitate | Primaria vs. Poliția Locală, războiul continuă: Toma: „Polițiștii locali vor primi din nou preavize“

Primaria vs. Poliția Locală, războiul continuă: Toma: „Polițiștii locali vor primi din nou preavize“

12804

Ședință importantă, vineri, la Consiliul Local,  spune primarul Constantin Toma în raportul video săptămânal pe care îl pos­tează pe pagina sa oficială de Facebook, primul după reîntoar­cerea sa din vizita în țări din Asia de Sud-Est. Aceasta pentru că, în afară de noi organigrame pentru primărie și Poliția locală, aleșii municipali sunt chemați să-și dea girul asupra unor proiecte care reprezintă pași importanți pentru modernizarea municipiului.

   „O ședință de Consiliu Local foarte importantă, întrucât vom aproba și cele două organigrame; la sfârșitul săptămânii trecute, am primit avizul din partea Agenției Na­ționale a Funcționarilor Publici pentru cele două organigrame,   res­pectiv o nouă organigramă pentru Primăria Buzău și o nouă organigramă pentru Poliția Locală. În același timp, în această ședință, se vor aproba indicatorii tehnico-economici pentru străzile care sunt neasfaltate în orașul nostru – astfel încât să putem tre­ce la achiziția publică, pentru a gă­si constructorul sau constructorii pentru această lucrare – și cei pentru Bulevardul Unirii, intrarea dinspre Ploiești“, spune primarul Toma.

El explică, cu aceeași ocazie, și motivul pentru care executivul Primăriei a fost nevoit să propună mărirea prețului căldurii și apei calde livrate populației în sistem centralizat: „Trebuie amintit și proiectul privind mărirea prețului la gigacalorie cu circa 52 la sută, de la 180 la 280 lei; suntem nevoiți să facem acest lucru, deoarece sistemul de termoficare din munici­piul Buzău este pus în pericol prin faptul că nu mai putem aloca 7-8 milioane de euro în fiecare an pentru subvenții. Avem nevoie de bani pentru investiții și trebuie ca toți buzoienii să înțeleagă că nu mai putem merge pe aceeași logică din trecut, în sensul de a plăti tot felul de subvenții și orașul să rămână nedezvoltat. Trebuie să suportăm cu toții această dezvoltare; ne vom bate să aducem bani europeni, dar, în același timp, trebuie să facem cât mai multe economii“.

   Într-o emisiune difuzată de TV Buzău, primarul Toma a explicat și ce se va întâmpla cu cei 323 de polițiști angajați peste cifra prevăzută de lege după ce aleșii municipali vor vota noile organigrame din Palatul Comunal: „Primăria nu poate merge înainte în această situație. Cel mai proba­bil, (polițiștii locali, n.r.) vor primi din nou preavize. Va urma un nou proces, dar nu avem ce face (…) Cheltuim peste 4 milioane de euro cu plata acestor oameni“, a  spus Toma. El a dat ca exemplu situația de la Primăria sectorului 3, acolo unde există puțin peste 200 de polițiști locali la o populație de cinci ori mai mare decât cea a Buzăului. 

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com