Acasa | Actualitate | Primăria, parțial deblocată, după vacantarea postului de secretar

Primăria, parțial deblocată, după vacantarea postului de secretar

apostu

Criza din Primăria Buzău  și-a găsit o rezolvare parțială care va debloca o parte din activitatea Pala­tului Comunal. Astfel, unul dintre angajații serviciului juridic, Viorel Dima, salariat cu vechime în Primărie, a acceptat să preia o parte din prerogativele funcției.

,,Este vorba despre atribuțiile referitoare la emiterea dispozițiilor pe Compartimentul de Resurse Umane, pentru Autoritatea Tutelară și Registrul Agricol, partea de adeverințe, astfel încât oamenii să poată să-și încaseze banii de la APIA. Este vorba despre aspecte ce țin de eliminarea acestui blocaj din activitatea Primăriei Buzău, urmând ca aceste atribuții legate de partea de urbanism și partea de funcționare a Consiliului Local Municipal să fie preluate de secretar, în momentul în care acesta va fi numit”, a declarat, pentru www.sansanews.ro, Ionuț Apostu, viceprimarul munici­piului.

Conform acestuia, Viorel Dima se va ocupa de o parte din activitatea ce revine secretarului municipiului doar până în momentul în care primarul Constantin Toma se va întoarce din vizita de lucru din Asia de Est, iar, după Paști, executivul Primăriei va trebui să identifice persoana care să și accepte să îndeplinească funcția respectivă, dar să îndeplinească și toate cerințele ce le impune un astfel de post. ,,Este vorba de o delegare parțială a atribuțiilor de secretar. M-am consultat și cu domnul primar și, împreună cu domnul prefect, am agăsit o soluție pentru deblocarea activității la Primărie. Este o delegare parțială a atribuțiilor de secretar pentru care am primit aviz de legalitate de la Instituția Prefectului pe anumite chestiuni care conduceau la un blocaj, până în data de 18 aprilie. După întoarcerea domnului primar vom vedea ce soluții se găsesc pentru numirea unui secretar”, a mai precizat Ionuț Apostu.

Blocajul în Primăria Buzău s-a produs după ce ultimul se­cretar interimar, Diana Pavel, venit prin detașare de la Instituția Prefectului, a părăsit, săptămâna trecută, Palatul Comunal, pentru a se întoarce pe postul de la Casa Albă. De atunci, municipalitatea nu a putut elibera niciun document care necesita aviz de la secretarul municipiului.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com