Acasa | Actualitate | Primăria nu mai vrea maxi-taxi în municipiu și ia în calcul înființarea unui linii de troleibuz

Primăria nu mai vrea maxi-taxi în municipiu și ia în calcul înființarea unui linii de troleibuz

Ambiții mari pentru administrația de la Palatul Comunal. Într-un răspuns la interpelarea consilierului independent Constantin Ionescu, Primăria vorbește despre exclusivitatea desfășurării transportului în comun de către Trans Bus – ceea ce ar însemna desființarea microbuzelor – și crearea unei linii de troleibuz.

În răspunsul remis astăzi, edilii fac o statistică privind numărul de operatori de transport urban și își prezintă, conform solicitării consilierului Ionescu, strategia de dezvoltare privind transportul în comun pentru următorii patru ani.

La ora actuală, transportul public de călători este asigurat de către 24 de operatori, cu 56 de autovehicule, însă Primăria ia în calcul să suplimenteze flota Trans Bus, care are acum 30 de mașini, și să desfășoare cu exclusivitate transportul în comun la Buzău. De asemenea, edilii iau în calcul înființarea unei linii de troleibuz.

În ceea ce privește numărul de taxiuri din Buzău, Primăria susține că a emis 500 de autorizații, însă, neoficial, numărul lor ar fi mult mai mare, existând și taximetre neautorizate.
Consilierul independent Constantin Ionescu a cerut socoteală Primăriei despre strategia privind transportul în comun.

Sursa: reporterbuzoian.ro

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com