Acasa | Actualitate | Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Energiei, Toma Petcu vin astăzi la Buzău

Premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Energiei, Toma Petcu vin astăzi la Buzău

Sonda-caragele-1024x725

Cei doi vor participa la prezentarea celui mai mare zăcământ onshore de gaze naturale descoperit de statul român în ultimii 30 de ani, la Caragele, în judeţul Buzău.

Romgaz a anunțat în anul 2016 că a descoperit rezerve importante, cuprinse între 150 și 170 milioane boe (barili echivalent petrol), de hidrocarburi în complexul structural Caragele (Buzău) din perimetrul RG.06 Muntenia Nord-Est.

Descoperirea este situată în sectorul nord estic al Platformei Moesice în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 km, explorat pentru obiective geologice aflate la adâncimi între 1.500 şi 5.000 de metri, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei.

Testele de producţie finalizate la două sonde de explorare, 55 Damianca şi 77 Rosetti, confirmă o importantă acumulare de hidrocarburi în rezervoare calcaroase jurasice pe un interval de circa 120 m aflat la adâncime de peste 4.000 m.

Rezultatele obţinute în urma testelor prefigurează producţii zilnice între 1.400 şi 2.200 boe / sondă. Resursa contingentă, evaluată pe baza datelor obţinute din foraje, care include geofizica de sondă, carote mecanice şi fluide extrase la teste, dar şi din dimensionarea capcanei pe date seismice 3D, este estimată între 150 şi 170 milioane boe.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com