Acasa | Actualitate | PNL se erijează în avocatul lui Constantin Toma. Este o mișcare de compromitere a edilului printre social-democrați

PNL se erijează în avocatul lui Constantin Toma. Este o mișcare de compromitere a edilului printre social-democrați

pnl-1-300x225

Piedestalul destul de firav pe care Constantin Toma stă în PSD este zdruncinat acum și de o mișcare de compromitere a liberalilor, care, prin vocea unor personaje care nu au nici o legătură cu Buzăul, anunță că sunt de partea lui Toma. Viitorii parlamentari ai PNL Buzău au declarat că vor susține demersurile primarului Constantin Toma de „a pune pe tapet calculul prețului corect“ al apei.

„Primăria are o atitudine corectă în această problemă“ și vine în întâmpinarea acțiunilor Partidul Național Liberal pe această temă din ultimii zece ani”, după cum a spus, la o conferință de presă, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Antonel Tănase, candidat al PNL Buzău pentru Camera Deputaților.

„Aș vrea să fac câteva referiri punctuale în legătură cu problema Companiei de Apă de la Buzău. Am văzut că, în continuare, există o atitudine, să-i spunem conservatoare, în sensul de a păstra status-quo-ul a ceea ce se întâmplă cu prețul apei, deși apa este cea mai scumpă și de cea mai proastă calitate în municipiul Buzău. Când a fost Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitare, Consiliul Ju­dețean a încercat menținerea acestei situații și managerul de la Compania de Apă este lăudat ca fiind performant, deși apa este foarte scumpă la Buzău și de proastă calitate. Ați văzut că Primăria are o atitudine corectă în această problemă și ceea ce a semnalat Partidul Național Liberal de peste zece ani de zile încoace, în sfârșit primarul a dat dreptate semnalelor noastre și consider că apa meteorică și apa de proastă calitate trebuie plătite la prețul care va rezulta dintr-un calcul corect. Deci buzoienii trebuie să plătească pentru serviciul de furni­zare a apei prețul corect și nu unul supraevaluat și umflat cu tot felul de sinecuri politice care se întâmplă acum la Compania de Apă. În concluzie, Partidul Național Liberal va continua demersul acesta, de a pune pe tapet calculul prețului corect și va susține demersul Primăriei, de a face ca apa să fie plătită la prețul care trebuie, de către toți buzoienii“, a spus Antonel Tănase.

La rândul său, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal Teodor Atanasiu, și el candidat al PNL Buzău pentru Senat, a remarcat atitudinea „halucinantă“ a social-democraților buzoieni vizavi de această problemă: „Mie îmi place că un membru PSD, în speță primarul Toma, a prins taurul de coarne, dar mă miră că exact colegii lui pesediști îl pun la zid și vor să îl împuște pentru treaba aceasta. Vă dați seama că PSD se desolidarizează de primarul său, ca să apere administrația unei companii care s-a dovedit a fi cea mai proastă din țară. Suntem într-o situație halucinantă: PSD se desolidarizează de un primar ales, ca să fie alături de un director numit. Partidul Național Liberal rămâne consecvent cu acțiunile de până acum și ne bucură faptul că și primarul Toma este de aceeași părere cu noi și vom avea o acțiune comună în acest domeniu, al Companiei de Apă“, a precizat Teodor Atanasiu.

Poate că mesajul transmis de liberali este cel corect însă momentul ales nu este deloc potrivit. Constantin Toma nu avea nevoie acum de avocat din partea Opoziției, ca să le dea apă la moară talibanilor din PSD în demersul lor de a-l reduce la tăcere pe rebelul primar. Dacă ar fi vrut cu adevărat să îl sprijine pe edil în lupta cu mafia din Compania de Apă, locul călduț al clientelei pe care PSD-iștii îl apără cu atâta ferocitate, liberalii mai bine tăceau. Însă, lor le este indiferent cine va câștiga, pentru că ei nu fac altceva decât politica lui ”Întărâtă-i, drace, că și mie-mi place”.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com