Acasa | Politic | Planul secret care lasă mii de buzoieni pe drumuri. Un singur partid mai face opoziţie

Planul secret care lasă mii de buzoieni pe drumuri. Un singur partid mai face opoziţie

CLM-BZ

Încă din vară am averizat funcţionarii publici că noua administraţie instalată nu are în plan nimic bun pentru oamenii amărăţi ci numai pentru buzunarele largi ale politicienilor care s-au pricopsit ani şi ani la rând pe spinarea prostimii.

Partidele istorice PCR şi PNL au bătut déjà palma pentru a duce la bun sfârşit un plan diabolic care prevede iniţial ca peste 1500 de funcţionari din primărie să rămână fără loc de muncă. Primii care de sărbători nu vor avea ce pune pe masă familiilor sărăcite vor fi peste 300 de poliţişti locali care vor rămâne şomeri. Surse din cadrul camarilei PSD+PNL+ALDE ne-au declarat că de fapt pe lângă cei 1500 de funcţionari din primărie ar fi în vizor şi alte sute de angajaţi de la RAM, Urbis, Prestcom şi Transbus, care vor fi puşi pe liber imediat după alegeri.

Dovada că există un pact secret între cele trei partide PSD+PNL+ALDE a fost trimisă de liberali luni seara redacţiilor de ziar din Buzău.

Doctorul Adrian Zoican precizează că liberalii vor vota cot la cot cu PSD şi ALDE, întrucât propunerile vin din partea celor două partide care deţin şefia administraţiei. Cu un cinism demn de un chirurg cu ştate, Zoican varsă o lacrimă pe umerii viitorilor şomeri, regretând că va aduce nenorocirea în sufletul a 300 de familii.

Mai mult, tot liberalii lasă să se înţeleagă că nu ştiu exact ce se va întâmpla cu securitatea în şcoli şi grădiniţe după eliminarea poliţiştilor locali.

„Noua organigramă a Primăriei Buzău, ce va fi votată mâine în ședințade CL, va rezolva ilegalități, constatate și de Curtea de Conturi, ale vechii administrații PSD-iste. Având acest lucru ca principal argument, consilierii locali ai PNL vor vota în favoarea noii organigrame. Membrii PNL au sesizat public de nenumărate ori ilegalitățile administrației PSD din Primăria Buzău în anii trecuți. Printre acestea se află și faptul că s-au făcut angajări ilegale în cadrul Poliției Locale Buzău. Un raport al Curții de Conturi a demonstrat acest lucru și el trebuie rectificat, fapt ce se va întâmpla odată cu noua organigramă a Primăriei Buzău.E un fapt trist, pe care îl regret, că mai mulți polițiști locali își vor pierde locul de muncă. Însă cei care trebuie arătați cu degetul pentru această situație sunt cei din PSD care au girat și decis angajarea lor ilegală. În același timp, ținând cont de faptul cu una din atribuțiile celor care vor pleca era paza și ordinea în instituțiile de învățământ din municipiul Buzău, îi cerem primarului Constantin Toma să se asigure că acest aspect nu va avea de suferit. Siguranța copiilor noștri în instituțiile de învățământ în care învață trebuie să constituie o prioritate pentru administrația locală.”, se arată în comunicatul de presă.

Ce vor să spună liberalii? Că deşi nu au nicio scuză pentru lipsa de opoziţie a partidului în faţa tăvălugului PSD, totuşi încearcă să pună batista pe ţambal şi să arunce în capul lui Boşcodeală eşecul unei administraţii profund corupte.

Şi asta de parcă liberalii nu ar fi fost până acum în consiliul local şi nu ar fi fost părtaşi la lungul şir de ilegalităţi comise la Buzău pe bandă rulantă.

Mai mult îi cer chipurile lui Toma să-i asigure că securitatea copiilor în şcoli şi în grădiniţe nu va avea de suferit, asta după ce-i vor da afară pe cei 300 de poliţişti.

Curat-murdar coane Mitică, că noi nu mai înţelegem nimic…

Dar noi am mai scris despre cum se putea rezolva fără suferinţă şi fără minciună sfruntată situaţia artificial creată la nivelul organisgramei primăriei.

Astăzi avem dovada clară a pactului care suprimă opoziţia la Buzău şi care dă undă verde unor abuzuri de neimaginat. Ne menţinem părerea că este imoral să laşi fără serviciu un om trecut de 50 de ani, fără ca tu să-I oferi o alternativă în loc, chiar acum în preajma sărbătorilor.

SIngura soluţie ar fi fost după cum am mai scris în urmă cu trei luni, înfiinţarea unui compartiment specializat pentru atragerea de fonduri europene şi implicit pentru atragerea de noi investitori la Buzău. Cu bani europeni s-ar fi creat locuri de muncă şi s-ar fi deschis calea unor aşa zise restructurări. Abia apoi ţi-ai fi putut permite luxul să ajustezi organigrama primăriei, care chipurile ar fi supraîncărcată.

Această idée şi-au însuşit-o chiar şi aşa zişii liberali de la Buzău care recunosc tot în comunicatul de presă că asta ar fi fost soluţia corectă. Cu toate acestea se încăpăţânează să voteze cot la cot cu PSD dovedind încă odată că există un pact secret între cele trei partide PSD+PNL+ ALDE.

“Poate ar trebui ca reorganizarea Primăriei să includă și decizii care să vină în sprijinul problemelor pe care administrația locală buzoiană le are. Mă gândesc aici la absorbția fondurilor europene, domeniu în care administrația locală PSD a dat greș, ca-n multe altele. Poate ar fi fost benefic ca în organigrama Primăriei Buzău să apară posturi special destinate atragerii de fonduri europene, pentru a reuși ieșirea din acest impas al Buzăului și pentru a oferi municipiului șanse pentru dezvoltare pe bani europene.”, precizezeză Adrian Zoican în comunicatul de presă.

Până atunci experimentul consilierilor PSD+PNL+ALDE de a da undă verde propunerii venite de la Palatul Comunal de a lăsa mii de buzoieni fără muncă ni se pare o aventură extrem de riscantă şi periculoasă pentru Buzăul anului 2016.

Singurul partid care a anunţat respingerea acestui plan de-a dreptul revoltător, este PMP.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PMP, Adrian Mocanu, a demascat tentativele de a învrăjbi societatea buzoiană cu astfel de proiecte abuzive care lovesc în oamenii şi-aşa săraci. ”Vom vota împotriva acestui demers care prevede să dea afară 300 de poliţişti locali şi nu numai. Din ce-am înţeles vor fi în total cu 1300 de locuri mai puţine în primărie. Noi vedem lucrurile total altfel. Noi nu vom fi niciodată de acord cu darea afară a omenilor din serviciu. Gândiţi-vă în ce situaţie vor fi cei trei sute de familii la începutul iernii să-şi piardă servciul dar şi salariul şi ăla mic aşa cum era. Primarul Toma a câştigat alegerile promiţând locuri de muncă în plus nu în minus. Este vorba de un abuz cras al actualului primar. Acest fesenist prăfuit procedează ca în anii 90 ceea ce nu este în regulă. Nu aşa se rentabilizează o primărie. Dar noi suntem obişnuiţi cu acţiunile dânsului pentru că şi la firmele pe care le-a administrat a dat afarră peste 5000 de oameni”, a mai declarat Adrian Mocanu.

Cert este că marţi va fi scăpată de sub control o adevărată bombă socială care ticăie încet de 20 de ani. Ce se va întâmpla domnilor consilieri, specialişti în administraţie, dacă alături de sute de poliţişti vor ieşi în stradă şi mii de romi care nu au un loc de muncă şi care s-au săturat să cerşească o porţie de mâncare?

Ce se va întâmpla domnilor consilieri PSD+PNL+ALDE dacă vor ieşi în stradă şi funcţionarii care se ştiu deja pe cracă cu locul de muncă şi care s-au săturat să mai trăiască în stres continuu la serviciu? Sperăm să daţi un răspuns cât mai coerent atunci când cei oropsiţi vor veni să vă ceară socoteală!

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com