Acasa | Social | Peste 90.000 de buzoieni au semnat pentru familia tradiţională

Peste 90.000 de buzoieni au semnat pentru familia tradiţională

familie

Reprezentanţii Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR) Buzău au prezentat rezultatele campaniei de strângere de semnături pentru modificarea art. 48, alineat 1, din Constituţia României, cu scopul definirii căsătoriei drept uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

Jurnalistul Ioan Şolea, preşedintele APOR Buzău, a declarat că, din totalul de peste 2.600.000 de adeziuni individuale strânse în toată ţara, 95.000 de semnături aparţin buzoienilor, care susţin acest proiect legislativ referitor la familie.

Iniţiativa de revizuire a Constituţiei este promovată de Coaliţia pentru Familie, o mişcare civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic şi neafiliată confesional, din care fac parte ONG-uri precum Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie, Asociaţia Alianţa Familiilor din România, Asociaţia Familiilor Catolice din România Vladimir Ghika, Asociaţia PRO VITA – filiala Bucureşti, Asociaţia Familia Tradiţională etc.

Comitetul de iniţiativă este format din 16 membri şi este multiconfesional: ortodocşi, catolici, greco-catolici, baptişti şi penticostali.

În perioada următoare, Coaliţia pentru Familie va lansa un nou proiect de lege, care are în vedere schimbarea politicilor familiale din România: reducerea impozitelor pe venit şi pe proprietăţi ale cuplurilor căsătorite pentru prima proprietate; participarea asociaţiilor de părinţi la toate etapele procesului decizional, instituţionalizat, legat de stabilirea programelor şcolare şi a conţinutului manualelor; urmărirea apropierii graduale a beneficiilor acordate familiilor din România, care, în prezent, este mult sub media europeană; legalizarea educaţiei acasă, cunoscută ca home schooling; reducerea TVA la 5% pentru produsele de igienă şi îngrijire necesare copiilor cu vârsta de până la 3 ani.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com