Acasa | Economic | Pensiile și indemnizațiile de șomaj, plătite în avans cu prilejul Sărbătorilor Pascale

Pensiile și indemnizațiile de șomaj, plătite în avans cu prilejul Sărbătorilor Pascale

646x404 (17)

Pentru a veni în sprijinul pensionarilor, precum și al  beneficiarilor de indemnizații de șomaj, astfel încât aceștia să poată întâmpina Paștele cum se cuvine, plata drepturilor menționate va fi realizată în avans cu câteva zile în luna aprilie.

 Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP)  și CN Poșta Română SA au decis devansarea plății pensiilor cu două zile. Prin urmare, în această lună, plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor se va realiza în perioada 12-16 aprilie, iar în cazul pensionarilor avizați la domiciliu, respectiv persoane care nu au fost găsite acasă, plata se va face până la data de 27 aprilie, la ghișeele poștale.

Pentru îndeplinirea acestor măsuri, CNPP a întreprins toate diligențele necesare întocmirii documentelor de plată și transmiterii acestora către oficiile poștale,  în vederea achitării drepturilor de pensie, potrivit noului calendar.

De asemenea, în contextul Sărbătorilor Pascale, și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat devansarea achitării drepturilor acordate beneficiarilor asigurărilor de șomaj. Prin urmare, plata indemnizațiilor de șomaj acordate în baza legislației specifice sistemului asigurărilor de șomaj și stimularea forței de muncă, se va realiza la domiciliul beneficiarilor în perioada 11-14 aprilie, iar la oficiul poștal se va face până pe data de 25 aprilie.

Totodată, ANOFM a precizat că devansarea menționată este valabilă și pentru beneficiarii care își primesc drepturile privind asigurările pentru șomaj prin virament bancar.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com