Acasa | Actualitate | Păruială între țațele din instituțiile județului

Păruială între țațele din instituțiile județului

prefect-androne1

Controalele începute de prefectul Aurelia Mitrea în instituțiile deconcentrate buzoiene fac o primă „victimă”. Directorul Casei de Pensii Buzău, Carmen Androne, anunță că va formula plângere penală împotriva prefectului, pe care îl acuză de abuz în serviciu.

Totul ar fi pornit de la un control fulger al prefectului, efectuat azi-dimineață și anunțat pe ultima sută de metri la Casa de Pensii, locul de muncă al Aureliei Mitrea până în vară, atunci când a fost detașată în funcția de prefect al județului Buzău. Directoare instituției, Carmen Androne, s-a plâns că prefectul a cerut o situație pe ultimele șase luni privind activitatea Casei de Pensii, lucru care ar fi necesitat o pregătire prealabilă din partea conducerii de aici.

Ea a anunțat că va depune plângere penală pe numele Aureliei Mitrea, pe care o acuză că își intimidează foștii colegi.

De cealaltă parte, prefectul județului se apără, spunând că a fost doar într-o vizită de lucru la fostul ei loc de muncă. Ea anunță totodată că va înteți controalele în instituțiile deconcentrate, pentru a se asigura de bunul mers al lucrurilor. De altfel, după vizita la CJP, prefectul a efectuat o deplasare la AJPIS Buzău.

Întregul scandal ar avea legătură cu faptul că luna trecută, prefectul Mitrea a câștigat, prin concurs, postul de director-adjunct la APIA Buzău, iar pentru a fi angajată acolo, ea ar avea nevoie de suspendarea raporturilor de muncă la Casa de Pensii. Acest lucru ar implica și încetarea exercitării funcției de prefect, fie și pentru o zi, deoarece Mitrea este detașată la Casa Albă de pe postul de funcționar public al Casei de Pensii.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com