Acasa | Actualitate | O nouă vrăjeală electorală pentru alegerile parlamentare din acest an, pod nou la Vadu Pașii

O nouă vrăjeală electorală pentru alegerile parlamentare din acest an, pod nou la Vadu Pașii

vadu-pasii-pod

În urmă cu patru ani, Uniunea Social Liberală promitea buzoienilor, printre altele, reabilitarea și redeschiderea circulației, în cel mai scurt timp, pe podul rutier peste râul Buzău de la Vadu Pașii, a cărui structură de rezistență a fost grav afectată de inundațiile din vara anului 2005. Victor Ponta, Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu, Constantin Boșcodeală, Cristinel Bîgiu și Petre Emanoil Neagu au promis, pe rând, că podul va fi redat circulației rutiere, iar acum, când actualul președinte al Consiliului Județean și-a dat seama că nu mai poate prosti la nesfârșit buzoienii, a aruncat în spațiul public o nouă gogoriță; nu de alta, dar se apropie alegerile parlamentare și era necesară o nouă poveste care să țină în următorii patru ani.

Așadar, președintele Consiliului Județean spune că singura soluție care a mai rămas este construirea unui pod nou, al treilea, în vecinătatea celorlalte două. Neagu spune că a decis să renunțe la varianta consolidării vechiului pod rutier, în favoarea construirii unui unuia nou, după ce Ministerul Culturii a respins soluția de reabilitare propusă. Avizul acestui minister era necesar întrucât podul se află în imediata vecinătate a celui de cale ferată, proiectat și construit de Anghel Saligny. Reprezentanții Consiliului Județean spun că un pod nou reprezintă o soluție mai rapidă și poate chiar mai ieftină.

Autoritățile județene dau vina pentru eșecul reabilitării podului rutier pe ambiguitatea legislației ce se referă de monumentele istorice și spun că se încearcă să găsească o soluție de finanțare cu sprijinul Ministerului Dezvoltării: ,,Am făcut demersurile necesare la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul Culturii, și, mai mult ca sigur va începe construcția unui alt pod lângă podul monument istoric de la Vadu Pașii. Legile spun că pentru a reabilita un monument istoric se impun mai multe aspecte”, susține Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Anul trecut, mai multe utilaje și-au făcut apariția în zona podului de la Vadu Pașii, dar fără intenția de a demara lurările ce țineau de consolidarea acestuia, ci pentru a efectua studii geotehnice care să determine structura solului din vecinătatea pilonilor podului.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com