Acasa | Opinii | O adunătură de parveniți și beizadele reprezintă Buzăul în Senat și Camera Deputaților

O adunătură de parveniți și beizadele reprezintă Buzăul în Senat și Camera Deputaților

mandate-2

Asistăm zilele acestea la primenirea noului val de ciocoi, pe care lenea ori lipsa de responsabilitate civică a celor mai mulți dintre români, îl cocoață în fruntea țării. Îi vedem cum încep deja să schițeze zâmbetele arogante, din înaltul funcțiilor din Parlament, pe care noi i-am ajutat să le acapareze, unii cu ștampila, alții cu ignoranța, gesturi care nu le vor păli de pe chip decât atunci când sunt luați de DNA, ori înaintea viitoarelor alegeri.

Ne este suficient să citim lista viitorilor deputați și senatori de Buzău ca să tragem concluzia vor ajunge să facă legile în țara asta, țară cu un popor sărman, oameni care nu au cunoscut vreodată sărăcia sau nu mai știu de mult timp cum este să trăiască cu nesiguranța zilei de mâine, cu teama că nu vor avea cu ce să își plătească datoriile, să își crească familiile. Ei, social-democrații, zic că vor întinde o mână de ajutor pensionarilor, oamenilor cu necazuri. Mimează compasiunea, atunci când au nevoie de voturi, însă revin la năravuri imediat ce se simt în largul lor, în frăția paltoanelor, a celor cu jeepuri, vile scumpe, petreceri somptuoase, fetițe de companie.

Mai grav este că ajung să ne scuipe promisiuni în creștet cu ajutorul sărmanilor, celor lipsiți de pragmatism, care denaturat îi văd pe social-democrați drept magi ai bunăstării, ai relansării economice, ai măririi veniturilor. Au impresia că le vine salvarea de la o adunătura de parveniți și beizadele, de la oameni care cheltuiesc într-o zi, în galeriile comerciale de fițe din țară și străinătate, cât iau ei pensie într-o lună. Oamenii care le-au dat votul nu știu că plinul bolizilor lor costă cât jumătate din pensia lor.

Ei sunt oamenii care ne vor reprezenta, care vor dezbate legile țării, care au putere de decizie asupra viitorului copiilor noștri. Vorbim despre un Romașcanu, care primea salarii de zeci de mii de euro ca să vândă ziare și publicitate în mass-media, fiindcă altceva nu știe, un Radu Sebastian, fost viceprimar care a demisionat din Primărie de rușine că este cumnat cu un hoț de ustensile medicale din Uniunea Europeană, un Dănuț Păle, ucigaș de câini maidanezi, ori un Ciolacu, despre care puțini din țară au auzit, chiar dacă a fost secretar al Camerei Deputaților.

Mai grav este că tot spațiul politic românesc este cuprins de această ciumă. Pe ciocoii noi îi găsești și în PNL, și PMP, nu numai la social-democrați. Păi, cine îi va reprezenta pe liberalii buzoieni în Parlament? Fostul securist și actual patron de hoteluri, restaurante, farmacii și federație de tenis de masă, Cristi Romanescu. De la PMP cine merge în forul legislativ? Beizadeaua familiei Mocanu, Adi Mocanu, politician fără de principii.

Trist este că nu mai avem scăpare. Speranța într-o nouă revoluție a pălit odată cu alegerile din 11 decembrie, care ne-au demonstrat că dorința de schimbare a sistemului, aprinsă după tragedia națională din Colectiv, a pierit foarte rapid. Să ne rugăm totuși ca schimbarea să vină de la DNA. (Dan M.)

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com