Acasa | Actualitate | Model de urmat: INTERESUL!

Model de urmat: INTERESUL!

cezar-toma

Primarul Constantin Toma își dorește ca Buzăul să devină un municipiu ca Oradea. Cel puțin asta sugerează declarațiile edilului, ori de câte ori încearcă să convingă auditoriul ca Buzăul suferă enorm din punct de vedere al administrației și al serviciilor. Comparațiile lui Constantin Toma cu Oradea, municipiu servit deseori ca exemplu de bune practici, are la mijloc un adevăr ascuns: Constantin Toma a facut, de-alungul timpului, mai multe afaceri profitabile cu Compania de Apă Oradea, in calitatea sa de patron al Grup Romet. Cum acasă nu a reușit același lucru, cu Compania de Apă Buzău, este evident ca Oradea este “fruntea”, iar Buzăul, nu.

Încă de la instalarea sa in funcție, primarul Buzăului Constantin Toma a oferit tuturor un reper: municipiul Oradea, oraș considerat de edil un exemplu de bune practici in administrație și servicii. Chiar in prima sa conferință de presă ca primar, Toma s-a referit la starea jalnică in care a găsit administrația buzoiană, menționănd ca spre deosebire de Oradea, unde aparatul administrativ numără 500 de angajați, Primăria Buzău este un mastodont, cu peste 800 de angajați. În aceeasi idee, municipiul Oradea a fost citat de primarul Buzăului și cănd a fost vorbă despre numărul extrem de mare de angajați ai Poliției Locale.

De ce in municipiul Oradea curge numai lapte și miere, iar in Buzău totul e strâmb? Explicația este simplă și ține de legăturile profitabile ale fostului patron al Grup Romet, Constantin Toma, cu Oradea. Mai precis, in perioada 2008-2010, Grup Romet Buzău a câștigat contracte frumoase cu Compania de Apă Oradea, căreia i-a furnizat capace de canale și coliere de străngere pentru țevi. În schimb, la Buzău, Toma a pierdut mai multe licitații organizate de Compania de Apă Buzău, datorită unor oferte neinspirate.

Acest eșec a transformat, automat, Buzăul într-un municipiu prost gestionat și condus, spre deosebire de Oradea, unde totul merge ca pe roate.

TVSE

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com