Acasa | Politic | Mirosul fetid din PSD, o răzbunare marca Cezar Preda

Mirosul fetid din PSD, o răzbunare marca Cezar Preda

cezar-preda

Vă mai amintiţi de cel supranumit Regele Gunoaielor, de directoraşul din Primăria Buzău care a ajuns multimilionar în euro pe spatele fraierilor? Vă mai amintiţi de cel care a dat foc arhivei PCR în 1989 pentru a-şi ascunde matrapazlăcurile ceauşiste şi care a scăpat de braţul lung al legii după ce infracţiunea de care a fost acuzat s-a prescris? Chiar nu vă mai aduceţi aminte despre cel care a dat tunuri peste tunuri după ce a înstrăinat salubritatea locală pentru profitul străinilor?

Este omul care timp de trei mandate a jucat un teatru ieftin în parlamentul României dar şi în politica locală! Este chiar cel ce patronează un ziar prin rotaţie cu Constantin Toma şi care aruncă oamenii în şuturi atunci când are chef. Ei bine, dacă voi chiar nu mai ştiţi despre cine este vorba vă reamintim noi un nume de comunist reşapat: Cezar Preda. Despre acest politician de soi, despre care greşit aţi crezut că s-a evaporat pe Dâmboviţa este vorba în acest scurt editorial.

Deşi nu ne-am propus să lăudăm acţiunile lui Preda trebuie precizat că acest personaj merită cu prisosinţă osanale mai ales din partea celor care urâsc din tot sufletul PSD-ul. Şi asta pentru că a reuşit imposibilul, a izbutit acolo unde nimeni din Buzău n-a crezut că se poate. În numai câteva luni, Preda a furat un partid cu totul şi i-a lăsat pe marii sforari social democraţi cu buza umflată!

Mai mult i-a pus la zid cu ajutorul unor prieteni la fel de duri şi fără prea multe scrupule. Printr-un joc al soartei dar şi printr-o inteligenţă malefică ieşită din comun, Preda asistă la execuţia duşmanilor care i-au făcut viaţa un calvar. Cum este posibil? Foarte simplu, cu multă isteţime şi mult tact.

Dar să explicăm necunoscătorilor cum a reuşit The King această performanţă demnă de cartea junglei.
În 2012 când PDL-ul pierdea alegerile la Buzău, Cezar Preda a rămas fără grai dar şi fără un loc în parlament. Cum a fost posibil? La fel de simplu… Supuşii din partid se săturaseră de tiranie şi de lăcomia fără limită a şefului.

Când au apărut rezultatele la televizor vederea i s-a întunecat iar cei apropiaţi au povestit că gunoierul nu i-a mai luat la şuturi ca de obicei ci a intrat direct în depresie. Fără să scoată un cuvânt a plecat acasă şi timp de trei zile a plâns cu lacrimi amare pentru şansa ratată de a moşteni locul de deputat.

Până în 2012 aranjamentele cu Ion Vasile, Cristinel Bîgiu şi Constantin Boşcodeală au funcţionat ca la carte şi l-au scutit pe Preda de emoţii. Acum îşi băgase coada Marcel Ciolacu, care a candidat pe acelaşi colegiu cu Cezarică şi l-a umilit. Cu ajutorul primarului Titel şi a altor trădători din partid, Preda a fost făcut KO şi scos de la masa bogaţilor.

Totul părea că s-a năruit ca la popice iar Preda a anunţat cu mare tam-tam că se retrage din politică şi că-şi dă demisia din partid.

Dar cum poveştile cu vidanjori şi afacerişti unşi pe banii statului nu se termină aşa, peste noapte, prin jocul hazardului Preda a intrat din nou în parlament pe uşa din dos, la redistrbuire. După ce a primit vestea secolului în mintea lui Preda a încolţit şi planul răzbunării. Primul pe lista neagră a fost pus primarul din Mărăcineni, Constantin Dumitru aka Titel Măleanu, cel care i-a tras o ţeapă în stil tipic mioritic.

Titel îl dusese cu zăhărelul până când în campanie a fost văzut defilând cot la cot cu contracandidatul, Marcel Ciolacu.

Pentru că era om de bază în partid, Preda l-a avut la mână şi l-a dat în gât la ANI iar povestea cu suspendarea o ştim cu toţii.

Următorul duşman, PSD-ul lui Marcel Ciolacu, era mai greu de abordat şi nu putea fi eliminat decât cu ajutorul unor tovarăşi vechi, de preferat de la Metalurgica.

V-aţi prins de fază, nu? Aici au intrat în scenă doi temuţi susţinători ai PSD-ului, de fapt ai FSN-ului stalinist păstorit de Ion Iliescu. Este vorba de neînfricatul Constantin Toma şi de afaceristul Nicu Dinu, doi industriaşi care aveau legătură cu bătrânii bolşevici, care au fost marginalizaţi ani la rândul de Ion Vasile şi clanul Boşcodeală.

Cu o sete de răzbunare, cel puţin egală cu a lui Preda, tovarăşii de afaceri ai lui Preda au intrat rapid în joc.

Ajuns la fundul sacului după ce toate firmele păstorite de el au intrat în insolvenţă şi, mai rău, în faliment, Preda i-a oferit lui Toma a doua şansă. O şansă de a-şi reface averea pierdută tot din banii fraierilor care l-au mai îmbogăţit imediat după 1990. Lui Nicu Dinu, Preda i-a oferit şansa să se răzbune pe oamenii lui Boşcodeală care i-au băgat numai beţe-n roate în afacerile ratate cu cimitirele private.

Prima vizită din campania lui Toma a fost făcută întâmplător la fabrica lui Nicu Dinu. Dovada celor spuse o găsiţi în foaia de partid unde primul are spaţiu nelimitat pentru a-şi debita poliloghiile neînţelese de nimeni iar cel de-al doilea apare discret cu o reclamă.

O schemă veche aplicată de cei trei matalurgişti pe un electorat suspus care nu gândeşte prea mult. Pe asta au mizat aceşti aventurieri când au dat locvitura.

Cu legăturile vechi la PSD-şitii bătrâni din conducere, Toma avea să-şi asigure candidatura cu sau voia lui Ciolacu iar Preda urma să vină cu sprijinul logistic în consiliul local. Consilierii PNL-ului erau la dipoziţia lui Tomiţă şi nimic nu putea strica acest aranjament perfect. Aşa s-a văzut Ciolacu în faţa unui fapt împlinit fără să realizeze ce plan monstruos punea la cale Cezar Preda.

Era de fapt dulcea răzbunare, după cum se poate vedea acum de la o poştă. Preda a băgat dihonia la PSD iar cei momiţi cu funcţii şi privilegii ajung să asculte acum mai mult de Tomiţă decât de Marcel. În fapt ei ascultă doar de Preda fie vorba între noi dar nu vor să recunoască. Însă vor cunoaşte mânia celui învins în urmă cu patru ani pentru că Preda nu se va opri până nu-i va executa pe toţi PSD-iştii care l-au făcut să sufere. Doar Toma e primarul ales şi el taie şi spânzură.

Faza a doua a planului va fi pusă în aplicare imediat după alegeri când se va încerca debarcarea lui Marcel Ciolacu şi aducerea în partid a lui Cezar Preda cu ajutorul PSD-iştilor trădători. Apoi vor urma epurările în cel mai pur spirit stalinist. PSD-iştii care cred că vor avea o viaţă bună la sânul celor doi politruci se înşeală amarnic.

E doar o problemă de timp ca planul lui Preda să reuşească până la capăt şi ca toţi să fie pedepsiţi.
Din păcate pentru PSD-işti nu mai există decât o singură alternativă care e la fel de rea în caz că această manevră e sortită eşecului.

În cazul în care puciul din PSD nu va avea succes, tot Preda va ieşi câştigător. Pentru că la alegerile din iarnă, PNL-ul va lua un scor catastrofal iar Preda va fi rugat să se întoarcă la cârma partidului. Atunci Cezar Preda va anunţa o achiziţie de senzaţie din lumea politicii locale, cea a lui Constantin Toma, omul cu carnet la PSD dar cu sufletul la PNL. (I. Tudose)

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com