Acasa | Actualitate | Mesajul unui umil alegător către domniile lor, parlamentarii

Mesajul unui umil alegător către domniile lor, parlamentarii

regulament-alegeri-parlamentare

Un lucru îmi sare imediat în ochi la foștii candidați la alegerile parlamentare: nu se leagă deloc declarațiile lor politice cu crezul lor și nici cu confortul lor personal. Am senzația că fiecare din acești foști candidați este un actor care spune anumite replici, dar niciodată din filmul în care joacă ci din alte filme. Și am senzația că fiecare vorbește altă limbă. Vedem astfel oameni bogați care plâng pe umerii unor oameni amărâți și care cerșesc fiecare vot cu o atitudine atât de umilă dar care mie  îmi crează o greață morală total dezgustătoare. Ce să înțeleagă un alegător normal care este nici prea sărac dar nici bogat? Că numai bogații pot vorbi în numele lor? Că știe mai bine durerile lor cineva care se plimbă cu mașini de lux, care își face vacanțele la hoteluri de 5 stele în cele mai luxoase și exclusiviste locuri de pe glob? În acest caz se încadrează, mai mult decât alții, PSD, partidul oamenilor muncitori, partid condus de oameni extrem de bogați. Oare în PSD ai valoare doar dacă ești bogat? Ne întrebăm și noi, ca proștii, alături de toți cetățenii de rând, când și cum au făcut aceste personaje averea? Ce merit deosebit au ei ca să reprezinte durerea, suferința și nevoile oamenilor care stau înghesuiți în cutiile de chibrituri locative sau care cu chiu cu vai și-au amenajat o amărâtă de căsuță?

Nici celelalte partide nu se lasă mai prejos și își aruncă venalii în luptă. Este și cazul PNL, dar nici cu alte partide nu mi-e rușine. Cum pot unii dintre acești indivizi să spună că lucrează pentru oameni când și-au votat pensii speciale de mii de lei pe lună, doar pentru că au fost parlamentari? Ce face un parlamentar, așa deosebit de greu, ca să merite o asemenea  pensie care se adaugă la pensia normală petru activitate unde intră încă odată cotizația de parlamentar? Ce ați făcut domnilor foști și viitori parlamentari pentru noi, prostimea? Cum puteți privi în ochi cu seninătate un om cinstit care muncește pentru un amărât de salariu care nici nu știe dacă mai apucă pensia? Ce ați făcut voi în plus față de bunicii noștri care au stat ai de zile pe front, unii ani grei și în lagăre, și care au avut o pensie modestă pentru toată suferința și devotamentul REAL ȘI TOTAL față de țară? Ce sacrificii faceți voi de meritați acești bani nemeritați? Nu vă ajunge că vă plimbați prin toată lumea pe banii poporului, împreună cu neveste sau amante, fără să dați nimănui socoteală? Nu vă ajunge că aveți atâtea avantaje cât sunteți parlamentari? Vreți să aveți avantaje față de tălpași și când n-oți mai fi? Ba poate vă trece vreun gând să acordați și soților sau copiilor voștri indemnizații. Că, deh, este foarte stresant să ai pe cineva parlamentar. Nici nu de dăm noi seama cât de stresați sunt  apropiații voștri când se duc prin mall-uri, cu mașini scumpe și cumpără produse de lux, sau când sunt prin cine știe ce hotel de 5 stele, cât mai departe de țară. Nici nu ne dăm noi seama cu cine ne punemChiar că n-o să putem să înțelegem asemenea stres. Dar totuși îndrăznim să vă întrebăm: Ce sacrificii faceți voi de meritați toate astea?

Aș dori să-i fac o declarație personală domnului Ciolacu. Oare unde erai dumneata când în Buzău se angajau polițiști locali, ”în afara schemei”? Unde ai fost dumneata când, în parlament, câțiva colegi de partid, au depus un proiect de lege prin care se dorește dublarea numărului de polițiști locali? Domnule Ciolacu, ai avut vreun merit la acest proiect de lege? L-ai semnat măcar? Pentru că, dumneata, mai bine chiar decât ceilalți colegi de partid, aveai o obligație morală și una legală, să rezolvi rahatul acesta juridic cu polițiștii locali la care ai avut cota ta de contribuție. Trebuia să fii primul parlamentar interesat să rezolvi această problemă, dar dumneata, așa cum ne-ai obișnuit deja, preferi să-ți rezolve alții problemele. Până când? Când te vei trezi și vei conștientiza că ai fost ales de oameni și ai obligația să-i reprezinți cu demnitate? Chiar și împotriva intrigilor de partid. Nu știm nici măcar ce părere ai despre acest proiect de lege. Când vei conștientiza că numele Marcel Ciolacu și interesele lui Marcel Ciolacu trebuie să fie în acord cu demnitatea publică corespunzătoare, precum și cu aplecarea concretă spre problemele oamenilor simpli? Când vei conștientiza că ești tolerat în propriul partid și ai susținere doar pentru că personajele Toma și Neagu nu au căzut la un consens? Gândește-te bine și realizează că cei pe care i-ai promovat anul acesta, nu îți sunt loiali și nu vor avea nicio remușcare când îți vor întoarce spatele. Te rog să te trezești domnule Ciolacu, să-ți dai seama că în jurul tău nu sunt numai taberele din partid ci și alegătorii care ți-au acordat un vot de încredere. Alegători care au dreptul de a fi slujiți cu decență și demnitate.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com