Acasa | Actualitate | Membru în consiliul CNA, despre noul ministru al Culturii Lucian Romaşcanu: „Este obscen, o numire odioasă!”

Membru în consiliul CNA, despre noul ministru al Culturii Lucian Romaşcanu: „Este obscen, o numire odioasă!”

romascanu

Numirea lui Lucian Romașcanu la conducerea Ministerului Culturii este calificată drept „odioasă” și „o umilință pentru arta și cultura românescă”. Aprecierile aparțin lui Valentin Jucan, membru în consiliul de administrație al Consiliului Național al Audiovizualului și au fost făcute prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare potrivit digi24.ro.

„Romașcanu, ministru al culturii în România. ESTE OBSCEN! Un individ care a gestionat mizeria din tabloidele românești este acum ministru. Ministru al Culturii. Această numire ESTE ODIOASĂ! ESTE RUȘINOASĂ! ESTE O UMILINȚĂ PENTRU TOT CE ÎNSEAMNĂ ARTĂ și CULTURĂ ÎN ROMÂNIA. ESTE UN GEST DE TIP PORNOGRAFIC PRIN CARE SUNT ÎNGENUNCHEAȚI TOȚI OAMENII DE CULTURĂ”, a scris Jucan pe Facebook.

Lucian Romașcanu, propunerea pentru funcția de ministru al Culturii în cabinetul Tudose, este fost director executiv al Kanal D, fost director general al tabloidului Cancan și director executiv al tabloidului Libertatea. Acesta este la primul mandat de parlamentar, el fiind senator PSD de Buzău. La începutul acestui an a fost numit secretar în Comisia de Media din Senat, iar ulterior a devenit Președinte al aceleiași comisii.

Cristian Tudor Popescu a criticat şi el propunerea de ministru de la Cultură, în persoana lui Lucian Romașcanu „Nici măcar Nicolae Ceauşescu sau nici Nicolae Ceauşescu nu l-ar fi pus, totuși, la Cultură pe managerul acela de țâțe şi craci – nu ştiu exact cum se numeşte dânsul. Asta e peste orice închipuire”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce privește măsurile economice anunțate de guvern, CTP este convins că vor dăuna României: „Măsurile astea economice sunt clar măsuri care dau înapoi România. Așa cum în planul justiției a făcut acest guvern eforturi ieșite din comun pentru a retrograda România, a o arunca în timp, înapoi, acum Guvernul Dragnea 2 face acelaşi lucru şi din punct de vedere economic”.

CTP are explicații și pentru gestul politic al președintelui de a accepta guvernul condus de Mihai Tudose: „După părerea mea, cred că a făcut bine președintele Iohannis, mențin această opinie, el a procedat corect că nu a ținut seama de caracteristicile acestui personaj Tudose, care a fost acuzat pe nedrept de relaţii cu SRI. Omul arată, în opinia mea, ca un colaborator entuziast al Securității a bătrâne, de dinainte de 89, adică ar fi un bun reprezentant – prin ideile pe care am văzut că le nutreşte domnul acesta – al național-ceaușismului rânced de sfârșitul anilor 80. Iohannis nu a ţinut seama de aceste aspecte, i-a lăsat pe domnii de la PSD, pe dl Dragnea, să pună pe cine au dorit, pentru că până la urmă suntem în plină guvernare PSD! Dacă i-ar fi impiedicat, dacă respingea, nu ar făcut decât să îi eroizeze. Dragnea şi ai săi ar fi comentat că preşedintele se opune stopării crizei, dorește să țină România în instabilitate economică în continuare, e antiromân, e antinațional și așa mai departe. Să guverneze acum PSD-ul cu dl. Tudose şi ai săi, cu dl. Dragnea care manevrează, iată, şi Parlamentul ca pe Adunarea Naţională şi cu costurile pe care le vom plăti cu toţii, nu numai cei care au votat cu dl Dragnea și PSD și ALDE”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com