Acasa | Actualitate | Mai multe școli din municipiul Buzău vor rămâne fără pază

Mai multe școli din municipiul Buzău vor rămâne fără pază

rabla-politie-locala

Unitățile de învățământ nu au reușit să organizeze licitații pentru încredințarea serviciilor de pază iar polițiștii locali, care asigurau protecția elevilor vor fi concediați în câteva zile. Luna trecută, primarul Buzăului, Constantin Toma a decis să dea afară peste 300 de poliţişti locali care asigurau paza în unităţile de învăţămînt din municipiu.

Mai sunt doar câteva zile în care paza în școlile din municipiul Buzău vor fi asigurate de polițiștii locali. 300 dintre aceștia vor spune adio uniformei de agenți. Grav este ca doar unele școli au organizat licitații pentru a încredința serviciile de pază unor firme private. Celelalte riscă să nu mai asigure protecția elevilor.

Sindicaliștii din învătământ nu cred că decizia Primăriei Buzău de a angaja firme private de paza în locul polițiștilor locali vor aduce economii la bugetul local, în condițiile în care serviciile vor fi plătite tot de municipalitate.

Cei peste 300 de polițisti  din Buzău care s-au trezit peste noapte fără serviciu aşteaptă cu sufletul la gură decizia instanţei în procesul pe care aceştia l-au deschis imediat după ce administraţia locală a decis concedierea lor.   Decizia finală va fi dată măine de Tribunalul Buzău.  Poliţiştii locali au contestat şi raportul Curţii de Conturi prin care se spune că angajarea lor s-a făcut ilegal, raport care a stat şi la baza deciziei administraţiei buzoiene care a hotărât concedierea lor.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com