Acasa | Actualitate | Mai multe femei au primit somații să restituie parte din banii primiți ca indemnizație de creștere a copilului

Mai multe femei au primit somații să restituie parte din banii primiți ca indemnizație de creștere a copilului

adoptie

Numărul mamelor disperate va crește considerabil dacă se vor calcula toate indemnizațiile pentru creșterea copilului încasate de la 1 ianuarie 2016, data la care a intrat în vigoare noul Cod Fiscal, şi până în prezent, susţine jurnalista Ionela Năstase pe blogul personal.

Cătălina, o tânără mămică jurnalist, a intrat în concediu prenatal în luna iunie și a devenit mamă în august, anul trecut. Ştia de dinainte să-i fie calculată indemnizaţia cam care ar fi suma pe care ar trebui să o primească. Numai că în prima lună a avut o surpriză. Neplăcută. Suma încasată a fost mai mică decât prevăzuse. Adevăratul şoc a venit însă în februarie. Statul îi cerea o parte din bani înapoi.

„În luna octombrie am depus dosarul, pe 15 decembrie am încasat prima indemnizatie, mai mică decât mă așteptam. În februarie mi-au recalculat și mi-au mai tăiat din indemnizație. Având în vedere ca noua indemnizatie era mai mică, au zis să recupereze ce am primit în plus necuvenit! Au rezultat 2.000 de lei”, a susținut Cătălina.

Ea avea la dispoziție 180 de zile să dea banii înapoi. Iar după acest termen urma să fie executată silit! Femeia nu este singura care se află în această situaţie. Sunt multe mame care s-au trezut datoare vândute statului. Şi asta pentru, în cazul veniturilor realizate din drepturi de autor, statul calculează acum un procent de 85% din banii impozitaţi, nu din întreaga suma încasată de angajat.

De partea cealaltă, Ministerul Muncii spune că baza de calcul a indemnizaţiei este rezultată după scăderea celor 40 de procente deduse și după aplicarea impozitului.

Sursa: b1.ro

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com