Acasa | Actualitate | Inspectorii APC s-au îngrozit când au descoperit ce conţine plăcinta din magazine. „Acest ingredient se foloseşte în produsele cosmetice, săpun şi cremă”

Inspectorii APC s-au îngrozit când au descoperit ce conţine plăcinta din magazine. „Acest ingredient se foloseşte în produsele cosmetice, săpun şi cremă”

media_148303154495162700

Aveţi grijă la răvaşele unora dintre plăcintele aflate în magazine! N-au nicio legătură cu bileţelele pe care bunicile noastre le aşezau în aluat. E vorba, pur şi simplu, despre ingredientele incredibile pe care aceste produse le conţin. Iată, o scurtă listă care o să vă taie pofta de plăcinte.

Din păcate, plăcinta congelată din comerţ are drept răvaşe glicerina si cisteina.

Se găsesc in aproape orice magazin, nu costă prea mult şi sunt gata cât ai zice…plăcintă. Vorbim despre produsele semipreparate expuse in raionurile produselor congelate, pe care Asociaţia Pro Consumatori le-a analizat.

COSTEL STANCIU, preşedinte APC: Noi ne-am îngrozit de ce am găsit in sortimentele analizate. De exemplu, în această plăcintă numită şi plăcinta de casă şi am găsit 18 substanţe chimice.
„Glicerina cunoaştem cu toţii că se foloseşte în produsele cosmetice, săpun, cremă, deci este pentru uz extern şi nicidecum pentru uz intern”.

Iar asta nu e tot!

„Am găsit cisteina. Este un agent de tratare a făinii, care se obţine din păr de animale, păr uman, copite, coarne de vită”.

Cu toate acestea, clienti se găsesc, mai ales ca preţul e mic- între 6 si 13 lei.

„Aceasta este o plăcintă semipreparată. O introducem la cuptor…şi o să lăsăm aici pentru aproximativ 25 de minute Timpul a trecut, deja miroase bine, să vedem si plăcinta. E aproape gata, aşa că o să o scoatem din cuptor. Aici avem o felie din plăcintă. Are 100 de grame si 320 de kcalorii. In afara conservanţilor, găsim şi 2 grame de sare, dar e drept că mirosul şi gustul sunt irezistibile”.
 Kanal D

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com