Acasa | Social | Inspectoratul Școlar Județean Buzău dă cu tifla Guvernului sau unde-i lege, e tocmeală!

Inspectoratul Școlar Județean Buzău dă cu tifla Guvernului sau unde-i lege, e tocmeală!

stoian

Stupoare! Neștiință? Ignoranță? Incompetență??? Aflăm de la inspectorul școlar general, Florina Stoian că școlile din Buzău au posibilitatea să decidă dacă vor desfășura cursuri în zilele de 23 și 24 ianuarie. Adică au liber, din partea ISJ Buzău, să încalce legea. Asta deoarece ziua de 24 ianuarie este zi de sărbătoare legală, conform Codului Muncii, ceea ce presupune că ziua de 24 ianuarie este zi liberă pentru toți salariații, atât din sectorul public cât și din sectorul privat.

Prin HG nr. 28 din data de 18 ianuarie 2017, ziua de 23 ianuarie 2017 este declarată zi liberă pentru toți salariații din sectorul public, urmând ca aceasta să fie recuperată fie în regim normal în ziua de 28 ianuarie 2017, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2017. Totodată, această HG prevede și angajații care sunt exceptați: cei care nu-și pot opri activitatea din cauza caracterului continuu al activității, magistrații care au deja stabilite termene pentru ziua de 23 ianuarie și personalul aferent, precum și anumiți salariați ai Ministerului Finanțelor Publice care efectuează operațiuni de încasări și plăți.

Păi dacă zilele de 23 și 24 ianuarie sunt zile libere legale, inclusiv pentru toți salariații Ministerului Educației, cum poate ISJ Buzău să treacă peste lege? Cum poate ”lăsa” la latitudinea școlilor și grădinițelor posibilitatea de a efectua cursuri? Suntem curioși ce spun cei din minister despre această ”interpretare” a inspectorului școlar general din Buzău. Păi dacă unele școli din Buzău vor funcționa în zilele de 23 și 24 ianuarie, acesta va fi caz de demitere fără drept de apel. Sau doamna inspector șef vrea să plece cât mai repede din postul de inspector școlar general și nu știe cum?

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com