Acasa | Actualitate | Incendiu devastator la clubul Bamboo din Capitală

Incendiu devastator la clubul Bamboo din Capitală

cGcmdz01OTAmaGFzaD0yMjMwZmM0OWQyOTZiMmFiMTJhNGU4MjY5MjFmNmM1MQ==.thumb

Zeci de persoane au ajuns la spital. În club „se fuma palmat”, spune un martor ocular. Clubul nu avea toate actele în regulă, a declarat la Digi24 viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală, informează Digi24 TV. Pompierii au activat Planul roșu de intervenție.

Un incendiu puternic s-a produs sâmbătă dimineață în clubul Bamboo, în jurul orei 3:30. Aproape 40 de oameni au fost răniţi şi transportaţi la mai multe spitale. Acum mai sunt internaţi șase, din care unul în stare mai gravă. O informaţie extrem de importantă vine de la secretarul de stat Raed Arafat care spune că nu exclude posibilitate ca sub dărămături să fi rămas oameni. Clubul s-a prăbuşit după incendiu, flăcările au fost stinse, dar mai sunt focare care ard mocnit și căutarile nu pot fi făcute temeinic acum. Informații importante vin de la reprezentanţii Primăriei sectorului 2, care spun că localul NU avea autorizaţie de funcţionare! Un martor ocular a spus ca în club s-a fumat pe ascuns toată noaptea. Iar locatarii blocurilor de vizavi spun că accesul inițial al pompierilor a fost îngreunat de faptul că era blocată strada de taxiuri și mașini.

ACTUALIZARE. Clubul Bamboo nu avea toate actele în regulă pentru autorizație de funcționare, a declarat la Digi24 viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. „Cred că a funcționat și cu bunăvoința fostelor autorități”, a spus oficialul.

„Nu ştiu ce autorizaţie avea, ştiu ce autorizaţii nu avea. Nu avea autorizaţie de funcţionare şi nu avea autorizaţia de construire recepţionată, ăsta era şi unul dintre motivele pentru care nu o avea pe cea de funcţionare”, a declarat Dan Cristian Popescu.

El a mai spus că clubul Bamboo a fost amendat anul trecut pe acest motiv și urma să fie amendat din nou, pe aceleași motiv, următoarea etapă fiind suspendarea activității.  „Problema e că suspendarea este scriptică. Primăria nu are competenţă să continue demersurile. Atunci când activitatea e suspendată, ANAF-ul trebuie să vină să confişte încasările în perioada în care activitatea e suspendată”, a precizat viceprimarul.

„Avea un plan de acțiune la incendiu avizat la ISU. Aveau documentația depusă la noi pentru autorizație de funcționare, dar incompletă. Se prevalează de astfel de lucruri. Depun dosarul şi mai trag de timp. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi. Nu s-a ajuns la ei cu cei de la control”, a explicat viceprimarul.

ACTUALIZARE. Administratorul Clubului va fi chemat pentru audieri la Secția 7 de poliție, potrivit Digi24.

ACTUALIZARE. 38 de persoane au fost aduse inițial la spitalele din București. 21 dintre acestea au fost transportate de ambulanțe, 17 au venit cu mijloace proprii, a precizat Raed Arafat.

ACTUALIZARE. Persoana care era în stare gravă și era intubată din cauza intoxicației cu fum are o evoluție bună și acum este conștientă, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

31 de persoane au fost spitalizate inițial, dar ulterior au plecat acasă, astfel încât la ora 7:30 mai erau internate doar opt. Dintre acestea, una este în stare gravă. 

Trei răniți sunt internați la spitalul Floreasca, patru la Pantelimon, un rănit la Colentina, iar un altul la Elias.

 

Sursa: Digi 24

Citeste toata stirea

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com