Acasa | Politic | În atenția viitorului primar: afară cu milițianul Ștefan Jercan, profitorul de la TransBus!

În atenția viitorului primar: afară cu milițianul Ștefan Jercan, profitorul de la TransBus!

Stefan-Jercan

Un mare profitor al administraţiei corupte din Buzău este fostul miliţan Ştefan Jercan, care deşi încasează o pensie lunară de peste 6.000 de lei se încăpăţânează să ocupe fotoliul de şef al societăţii locale de transport în comun TransBus. Explicaţia este oarecum simplă, totul ţine de bani şi mai ales de primele consistente încasate anual de managerul care a dus societatea pe marginea prăpastiei.

În anul 2010, când buzoienii trăiau din plin recesiunea, Jercan şi-a alocat o primă de 64.000 de lei în condiţiile în care profitul societăţii a fost de 16.000 de lei. Premierele au continuat pe bandă rulantă iar în 2012 şeful a întrecut măsura şi şi-a tras o primă de 50.000 de lei pentru performanţele obţinute S.C. TransBus S.A. Buzău. Din aprilie 2010 şi până în noiembrie 2013, Ştefan Jercan şi-a acordat prime consistente totalizând 230.000 de lei.

Managerul societăţii locale de transport în comun, Ştefan Jercan, a dus de-a lungul timpului o adevărată vânătoare a salariaţilor societăţii, ajungându-se în unele cazuri inclusiv la agresiuni fizice. Din cauza acestui comportament societatea aflată în subordinea primăriei a plătit peste 50.000 de lei unor angajaţi daţi afară abuziv de directorul Ştefan Jercan.

Curtea de Conturi Buzău i-a pus însă gând rău şi lui Jercan şi l-a pus să dea banii înapoi în urma unui audit. Deşi Jercan a făcut contestaţie la Bucureşti, sorţii i-au fost potrivnici şi miliţianul a rămas cu buza umflată. Pentru că nu a suportat umilinţa a dat în judecată şi Curtea de Conturi. A pierdut însă procesul iar Curtea de Apel Ploieşti a hotărât prin sentinţa din 15 noiembrie 2013 că Ştefan Jercan trebuie să returneze 230.000 de lei, bani încasaţi ilegal.

Deşi a fost dovedit cu acte şi cu fapte că fostul miliţian şi-a făcut parte din bani publici, Jercan nu a fost dat afară. Trebuie să dea doar câte o treime din salariul net, în jur de 18-20 de milioane pe lună, sumă care i se reţine din cele două chenzine lunare. Toate aceste matrapaslâcuri se întîmplă în cadrul unei societăţi care supravieţuieşte aproape în totalitate din banii contribuabililor.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com