Acasa | Actualitate | În atenția DNA!!! La Buzău primarul Toma fură miliarde din bugetul local

În atenția DNA!!! La Buzău primarul Toma fură miliarde din bugetul local

Toma-si-Benone

Presa locală nu mai poate suporta jaful organizat pe care Toma Făcăleț l-a declanşat asupra bugetului local al Primăriei Municipiului Buzău. Un articol senzațional scris de jurnaliştii de la sansanews.ro face ravagii în fieful noii MAFII instalate la Palatul Comunal.Cu un tupeu ieşit din comun cel care şi-a băgat toate firmele în faliment şi care a dat afară 4000 de muncitori de la Metalurgica şi alți 2000 de la Servagromec a început să jefuiască după bunul plac banul public.  Deşi are datorii la stat şi la creditori de zeci de milioane de euro, buzoienii au hotărât anul trecut că este cel mai potrivit om care să le administteze banii publici. Metodele prin care Toma Făcăleț sifonează banul public sunt clasice  şi arhicunoscute de toți baronii locali. Iată ce au descoperit jurnaliştii de la Buzău: „Poate nu aţi aflat, dar, în week-end, a avut loc în Piaţa Dacia Festivalul-concurs de muzică populară Benone Sinulescu scrie sansanews.ro. Manifestarea a fost denumită aşa după numele cunoscutului interpret care se identifică, oarecum, cu judeţul Buzău. Evenimentul s-a desfăşurat timp de două zile, pe 27 şi 28 mai, şi a fost finanţat exclusiv de Primăria Municipiului Buzău, prin grija noilor diriguitori şi strategi ai planurilor de viitor ale oraşului, avîndu-l drept mentor pe primarul Constantin Toma. Din capul locului trebuie spus că a sărit în ochi locul total improrpiu în care s-a desfăşurat acest eveniment, fiind numeroşi specialişti care se ocupă cu astfel de festivaluri-concurs, care susţin că manifestarea nu avea ce să caute într-o piaţă printre fum de mititei şi aburi de bere. Festivalurile concurs au menirea culturală să descopere, să încurajeze şi să premieze pe cei mai buni concurenţi, pentru care un asemenea eveniment reprezintă un debut şi o bornă de plecare într-o viitoare carieră artistică, ceea ce impune o anumită ţinută, nivel cultural şi decenţă. Există exemple numeroase în ţară, la acest capitol, cum ar fi festivalul concurs „Maria Tănase” de la Craiova sau „Crizantema de aur” de la Tîrgovişte care, fără excepţie, se derulează în săli elegante, juriul e la papion, iar publicul se prezintă îmbrăcat pe măsura momentului. Juriul de specialitate impune reguli şi o ţinută adecvată, tinerii concurenţi, unii debutanţi, evoluează pe scenă în faţa publicului, iar trofeele obţinute reprezintă o recunoaştere a talentului dar e şi un paşaport pentru recunoaşterea cîştihgătorilor în lumea industriei muzicale de profil.

Totul făcut la repezeală
În loc de toate acestea, la Buzău, am avut parte de o organizare făcută la repezeală. Am avut parte de o adunare de artişti care au  intrat pe scenă dintr-o piaţă publică, în timp ce pe concurenţi nu i-a văzut nimeni deoarece concursul propriu-zis s-a ţinut într-o sală a Hotelului Pietroasa, în faţa lui George Stanca şi alţii. Practic, din acest punct de vedere, cei care au concurat nici n-au dat ochii cu spectatorii, o condiţie de bază într-un concurs de acest tip, oriunde în ţară sau în lume. Ca să nu mai vorbim că festivalul a arătat o nouă contradicţie, tipică deja autorităţii municipale nou instalate în Palatul Comunal, între faptele actuale şi declaraţiile anterioare. Administraţia reprezentată de primarul Toma , declara, atît în campania electorală, cît şi după, că va interzice spectacolele cu mici şi bere în Piaţa Dacia.”Avem locaţii mult mai frumoase şi în care nici nu deranjăm pe nimeni. Sîntem preocupaţi de soarta locatarilor care sînt deranjaţi de bîlciul din zonă. Există numeroase spaţii în care pot fi organizate petreceri fără ca imaginea oraşului sau confortul locatarilor să aibă de suferit”, spunea primarul, presei buzoiene, după ce, la un concert de pe platoul Dacia, murise subit tînăra Ana-Maria Cucu.
Care a fost preţul?
Cam cît au costat toate acestea? Factura festivalului, potrivit filei de buget alocate, a scos din visteria primăriei 600 de mii de Ron, adică 6 miliarde de lei vechi, circa 133 de mii de euro, un buget care nu s-a mai cheltuit niciodată la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ în istoria sa postdecembristă. Toate acestea în condiţiile în care nici măcar nu reuşim să peticim drumurile din oraş, fapt pentru care primarul şi-a şi cerut scuze publice ca să nu mai spunem de parcări. În schimb, s-au pornit războaie interminabile cu RAM, Compania de Apă, iar oamenii nu ştiu nici acum, cei branşaţi la sistemul centralizat de încălzire, dacă să-şi pună centrale proprii sau dacă vor mai avea la ce să rămînă cuplaţi pentru iarna viitoare.
Între timp, după cum s-a văzuit la sfîrşitul săptămînii trecute, Buzăul a redevenit oraşul unor serbări cîmpeneşti scumpe, aduse în centrul municipiului, scufundat în fumul de la mici, amestecat cu cel de la petardele aruncate prin declaraţii şi războaie declanşate împotriva tuturor. Iar dacă ar fi să facem o comparaţie în Vrancea lui Oprişan, în anii 2015, 2016, pentru astfel de manifestări, în doi ani s-au cheltuit 7 miliarde de lei vechi, pentru spectacole la care au cîntat printre alţii Albano şi alte nume mari, manifestări care au iscat şi ele scandaluri şi comentarii publice.
Dacă s-ar fi vrut un festival-concurs, simbol pentru Buzău, el putea fi organizat într-o sală precum Cinematograful Dacia, preluat cu atîta scandal şi care ar fi putut fi reabilitat de către municipalitate, ori la Sala Mare a Consiliului Judeţean adică într-o locaţie care le-ar fi onorat şi pe nea Beni, dar şi pe concurenţi, cei din juriu şi pe spectatori. În schimb, s-a vrut probabil să se dea doar un tun financiar, în vreme ce sportul buzoian a ajuns la faliment, iar cultura , de asemenea, deşi Primăria are obligaţia să sprijine aceste acţiuni. Una peste alta totul a fost amatoristic făcut de parcă cineva ar fi vrut, probabil, doar să „înţepe” nişte bani.

 

Sursa sansanews.ro

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com