Acasa | Economic | Gratuitate pe autobuz pentru toți buzoienii cu venituri sub 1450 de lei

Gratuitate pe autobuz pentru toți buzoienii cu venituri sub 1450 de lei

autobuze-23-misto

Consilierii opoziției (PNL, PMP, PSRO și independentul C-tin Ionescu) din CLM Buzău au propus extinderea gratuității pe autobuz, pe lângă pensionari și elevi, către toți buzoienii din municipiu cu venituri mai mici de 1450 de lei (salariul minim din România).

„Vrem să venim în ajutorul celei mai defavorizate categorii. E vorba de muncitorii care, deși merg zilnic la serviciu, nu primesc nici măcar salariul minim pe economie. Se știe că patronii folosesc diverse metode pentru a nu da nici măcar atât. Se fac contracte doar pe câte patru ore pe zi, sunt folosiți zilieri etc. Amărâții ăștia de care vorbim, care poate au copii, familie, problemele lor, plătesc integral biletul la autobuz și la maxi taxi pentru a merge la serviciu. Nu e corect ca un pensionar cu 23 de milioane pensie să circule gratuit, iar un muncitor cu 8 milioane să plătească bilet”, a precizat inițiatorul proiectului – Liviu Nicu Bănică, consilier PNL și totodată președintele organizației de pensionarii a PNL.

Proiectul s-a lovit însă de opoziția primarului C-tin Toma, care a venit cu mai multe argumente:

„În esență aveți dreptate. Cred că sunt mulți oameni în această situație. De fapt, mă tem că sunt foarte mulți. Dar nu mai avem bani în buget pentru această nouă subvenție. Și așa nu știu ce vom face de la anul, întrucât pentru a accesa fondurile europene trebuie să ducem Trans-Bus-ul pe profit. Noi trebuie să facem pe cât mai mulți să cumpere bilet, nu să acordăm noi gratuități. Îmi pare rău, poate oamenii ar merita, dar nu se poate nici economic, dar nici fizic. Cum să-i identificăm pe toți aceștia. E imposibil”, a explicat Toma.

În urma intervenției primarului, proiectul a căzut la vot: 12 voturi împotrivă și 10 pentru. Rămâne a se mai discuta despre oportunitatea aceastui proiect la începutul anului viitor.

sursa: buzoienii.ro

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com