Acasa | Actualitate | Gata cu gratuitățile acordate pensionarilor pe mijloacele de transport în comun! Iată ce motivație are primarul „taie și spânzură”

Gata cu gratuitățile acordate pensionarilor pe mijloacele de transport în comun! Iată ce motivație are primarul „taie și spânzură”

autobuz1

În curând, pensionarii buzoieni nu vor mai beneficia de gratuitate nelimitată pe autobuz. Zilele următoare se va publica pentru a intra în dezbatere publică draftul de buget al primăriei, unde la capitolul subvenții, atât RAM cât și Trans-Bus nu vor mai beneficia de sute de miliarde de lei vechi precum în anii trecuți.

Fără banii nelimitați veniți dinpre Primărie, Trans-Bus e obligat să găsească resurse proprii de finanțare a activității. Mai exact, va trebui să încaseze bani în plus, atât de la pensionari, cât și de la buzoienii care merg acum cu maxi taxi.

În niciun oraș nu e ca la noi la Buzău. M-am interesat și eu de când sunt primar, printre colegi. N-am mai auzit să mai fie ca la Buzău, călătorii nelimitate, indiferent de pensie. Peste tot, baremul e mult mai mic, nu 25 de milioane de lei vechi ca la Buzău. Știu că e o măsură populară, dar va trebui să facem și noi unele reduceri. Îi rog pe buzoieni să înțeleagă situația. Ca să atragem fonduri europene pentru a cumpăra 30 de autobuze noi, Euro 6, plus asfaltarea străzilor pe care circulă mijloacele de transport în comun, trebuie să demonstrăm că Trans-Bus poate fi rentabil. Avem de ales. Ori strângem puțin cureaua, dar dezvoltăm acest oraș, ori rămânem ca până acum. Eu cred că am fost votat primar de buzoieni pentru prima variantă”, a spus Toma.

Primarul s-a arătat nemulțumit și de concurența făcută autobuzelor de maxi-taxi:

„În mod normal, maxi taxi ar trebui să circule pe trasee secundare. Pentru că nu avem suficiente autobuze s-a ajuns la acest compromis. Dar nu-mi convine ce se întâmplă. Cei cu maxi taxi îi transportă pe cei care dau bani și fac profit, noi îi ducem pe cei fără bani și mergem în pierdere”.

Se previzionează ca baremul de la care se va circula în continuare gratuit să scadă de la 25 până la 10 milioane de lei vechi, iar doar pentru aceștia din urmă să se acorde un număr de 20 de călătorii gratuite pe lună.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com