Acasa | Politic | Fănică Bârlă a pus gând rău unui loc de promenadă al buzoienilor: liber la circulația mașinilor în week-end pe Bălcescu

Fănică Bârlă a pus gând rău unui loc de promenadă al buzoienilor: liber la circulația mașinilor în week-end pe Bălcescu

barla

Buzoienii nemulțumiți din cauza autoturismelor parcate în fața restaurantului Grand în zilele de week-end de vară, când circulația autovehiculelor era interzisă pe bulevardul Nicolae Bălcescu, pe tronsonul dintre Prefectură și Parcul Crâng, vor scăpa, din această primăvară, de acest stres.

Asta pentru că, după 11 ani în care porțiunea respectivă a bulevardului se transforma, la sfârștiul săptămânilor din anotimpurile cu vreme bună, într-un spațiu de promenadă și de joacă pentru locuitorii municipiului, începând din acestă primăvară, circulația pe Nicolae Bălcescu nu va mai fi întreruptă.

Cel puțin aceasta este intenția declarată a primarului interimar Fănică Bârlă, care a promovat, pentru ședința de joi a Consiliului Local, un proiect de hotărâre în acest sens.

Conform unui proiect de hotărâre ce va ajunge joi pe masa consilierilor municipali, hotărârea din 2005 privind interzicerea circulației cu orice fel de autovehicul pe bulevard începând de sâmbătă, la prânz, și până luni dimineață, va fi abrogată. Motivele pentru care buzoienii nu se vor mai putea plimba în weekend pe mijlocul șoselei țin și de finalizarea lucrărilor la clădirea Teatrului „George Ciprian”.

Edilii sunt de părere că vizitatorii își vor parca mașinile în vecinătatea sediului, zona devenind astfel supraaglomerată. Din cauza actualei măsuri, de închidere a traficului pe bulevard, ar suferi vara și locatarii de pe Spiru Haret și Traian Vuia, pentru că șoferii care nu o iau pe bulevard se abat pe aici.

O altă problemă, care nu este amintită în document, ar putea fi și aceea că nu toți șoferii respectau măsura interzicerii circulației. De pildă, unii șoferi intrau cu mașinile pe tronsonul închis și le parcau în fața unui restaurant din fața căruia dispăruseră indicatoarele de restricție.

Bucuria unora, nemulțumirea altora. Dacă șoferii vor scurta drumul către centrul orașului, pietonii nu se vor mai putea deplasa pe carosabil. Chiar și așa, edilii spun că trotuarele – intrate și ele în reabilitare – sunt destul de generoase pentru promenadă.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com