Acasa | Politic | Făcăleţ sună trâmbiţele Apocalipsei. După alegeri chiar vine urgia!

Făcăleţ sună trâmbiţele Apocalipsei. După alegeri chiar vine urgia!

image-2016-06-6-21056691-70-constantin-toma

S-a dovedit că am avut dreptate când, în urmă cu numai două luni, anticipam măsurile antisociale pe care social-democratul vopsit urmează să le ia pe bandă rulantă în defavoarea oamenilor amărâţi care îşi duc traiul de azi pe mâine. Vor urma scumpiri masive la utilităţi, concedieri şi o prigoană asupra funcţionarului public, aşa cum nu s-a mai văzut în toată ţara. Au existat voci care ne-au înjurat şi ne spuneau că nea Făcă aduce ordinea în administraţie însă noi credem exact contrariul şi anume că suntem la un pas de haos.

Credeţi că batem câmpii? Ne-am bucura dragii mei să greşim însă când prevesteşti astfel de urgii care sunt pe cale să se reverse asupra unui oraş torturat de mafia politică însă e aproape imposibil să nu se întâmple acest scenariu sumbru prezentat mai sus.

Ghinionul nostru este că Toma n-a învăţat nici acum, după trei luni de mandat, că primăria nu e o altă Mărie cu aceeaşi pălărie şi, mai mult, că municipalitatea nu se conduce aşa cum crede el, ca la fabrica de capace de canale.

Pe de altă parte, şansa noastră de a primi informaţii hot chiar de la sursa răului vine tot de la ilegitimul primar al Buzăului, Constantin Toma, votat de doar 16 mii de buzoieni din cei 113 mii aflaţi pe listele electorale din municipiu.

Omuleţul care pare ca fiind căzut din Lună îşi dă cu stângul în dreptul la fiecare apariţie în faţa presei. Ultima declaraţie privind preţul gigacaloriei care urmează să crească drastic după alegeri a băgat spaima în consumatorii abonaţi la sistemul de încălzire centralizat şi ne-a trezit din nou interesul despre planurile ascunse puse la cale de această gaşcă ivită tot din PSD. Culmea, cei mai afectaţi de măsurile care vor fi luate sunt tocmai cei care l-au votat pe nea Tomiţă.

Potrivit presei locale, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că până la sfârşitul anului gigacaloria „va costa tot la fel pentru că avem alegeri anul ăsta” însă lucrurile ar putea sta cu totul altfel de la începutul anului viitor. Acum, vorbind serios, omuleţul ăsta chiar nu vede că a ajuns să semene cu nea Nicu, când ne cerea la televizor să mai punem o haină în plus pe noi ca să uităm de caloriferele reci?

Dar să urmărim ce “veşti bune” ne dă nea Făcăleţ în prag de iarnă, în dispreţul electoratului şi al celor care încă nu şi-au luat lumea-n cap să plece să muncească în străinătate.

”Gigacaloria va costa tot la fel, pentru că avem alegeri anul acesta(sic). Dar, în acelaşi timp, buzoienii trebuie să se pregătească, pentru că nu putem sta cu una dintre cele mai ieftine gigacalorii din România, în condiţiile în care de-abia se acoperă plata gigacaloriei pe care o luăm de la Ecogen. O cumpărăm cu 185 lei şi o dăm buzoianului, ea costând, de fapt, peste 441 de lei. Preţul va creşte, în nişte etape, vom vedea. Sunt mai multe situaţii, pentru că avem o situaţie financiară foarte proastă la această companie, Regia Autonomă Municipală, respectiv are datorii foarte mari către bănci, către bugetul sta­tului; este complicat”, a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, citat de de toată presa locală.

Ce înţelegem noi de-aici, băi nene? Păi pentru că sunt alegeri anul acesta, partidul care l-a promovat pe nea Toma pe scaunul de primar l-a rugat frumos să nu-i supere pe buzoieni până după alegeri ca să-i mai prostească puţin şi să-i voteze şi pe ei în parlament. După aia, poţi să faci ce vrei bre cu fraierii că timp de patru ani noi suntem în capitală iar proştii uită odată şi-odată că li s-a dat iar ţeapă. Adică buzoienii să se pregătească să bage adânc mâna în buzunare că nu mai e de trai cu risipa şi nu mai subvenţionăm gigacaloria.

Să se mute în Bucureşti eventual, unde edilul general şi cei de sectoare ar zbura în secunda doi după un anunţ de genul ăsta. Cu alte cuvinte dracu i-ar mai vota şi başca le-ar mai da oamenii şi în cap pe stradă.

Dar lui Făcăleţ nu-i dă nicio lacrimă când face astfel de anunţuri. Nu se gândeşte la ăi bătrâni care n-au ce mânca, la ăia care mai au şi copii şi nici la ăia câteva mii pe care urmează să-i facă şomeri. Face calcule precise ca la împărăţie, pardon ca la firmuliţele pe care le-a păstorit pâna mai ieri, şi nici că se gândeşte că împinge RAM-ul în faliment şi mii de oameni în şomaj.

Probabil că omul nu ştie că în orice ţară civilizată, încălzirea centralizată e subvenţionată de stat aidoma transportului în comun, pentru că este puţin poluantă şi are randament mult mai mare decât centralele individuale şi este cu mult mai sigură decât o bombă cu ceas montată în fiecare apartament.

Nu se gândeşte că cei bătrâni şi cei fără venituri vor face iar frigul în case mai rău ca pe vremea lui Ceaşcă.

Acest edil diletant nu ia în calcul efectul de domino cum s-ar spune în cărţile pe care aghiotanţii săi datori vânduţi pe la stat au uitat să le citească. Deschizi cutia pandorei şi îndrepţi oamenii pe o cale greşită a debranşării şi apoi chiar că nu mai poţi să salvezi nimic. Deja, în toamna asta, RAM-ul se confruntă cu o inflaţie de debranşări tocmai după anunţurile în lanţ venite de la noul primar.

Rămâi fără RAM anul viitor, rămâi şi fără apă caldă şi trebuie să-ţi bagi musai centrală. Cea mai ieftină cu calorifere şi cu manoperă te costă başca la 6-7 mii de lei aşa la prima strigare. Apoi de unde să scoată ăia care nu au după ce bea apă banii ăştia, serios vorbind? Îi dă Făcăleţ din buzunarele lui alea mari de la costumele Armani sau îi dă tot primăria că eu chiar nu înţeleg…

Apoi astea ar fi doar o parte din probleme pentru că pornind de la raţionamentul de mai sus privind economiile putem anticipa că planurile privind angajaţii publici rămân şi ele valabile doar că nea Tomiţă nu are voie să sufle un cuvinţel, evident până după alegeri.

Aşadar, dragi funcţionari publici, poliţişti locali şi alţi angajaţi ai firmelor care ţin de primărie pregătiţi-vă rapid pentru un plan B adică încercaţi să vă găsiţi un nou loc de muncă pentru că mai e puţin până la alegerile din iarnă.

Pentru că la primărie Făcăleţ a sunat deja trâmbiţele apocalipsei iar după alegeri urmează să fie vărsată şi prima cupă a urgiilor.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com