Acasa | Actualitate | Făcăleţ se şcoleşte în Asia. Merge la Ninja, Shaolin şi la alte mărci înregistrate

Făcăleţ se şcoleşte în Asia. Merge la Ninja, Shaolin şi la alte mărci înregistrate

tomaninja

După înfrângerea la scor de forfeit în faţa binomului, din războiul necruţător pentru controlul companiei de Apă, Făcăleţ a zis pas şi a hotărât că e timpul să-şi ia o mică vacanţă de vreo trei săptămâni. Aflăm de prin gazete dar şi din anturajul edilului, că fostul activist de vază al P.C.R.  s-a cam săturat până-n gât de metehnele şi problemele mărunte ale buzoienilor de rând şi a zis că e timpul să-şi refacă bateriile epuizate de atâta efort intelectual taman în ASIA. Întâmplător sau nu, ţările pe care Făcăleţ vrea să le viziteze sunt chiar cele pentru care mentorul mult iubit Ceauşescu avea o slăbiciune aparte.

Cică nea Făcăleţ va face parte dintr-un grup de primari români care vor merge pe banii proştilor într-o „vizită de lucru”,în China Koreea şi Japonia.

Pentru că şi-a dat deja doctoratul în administraţia românească şi nu mai are nimic de învăţat din ţara lui Bombonel şi a lui Pinochio Ponta, Făcăleţ e hotărât să înveţe câte ceva din cultura administrativă a celor trei ţări asiatice.

Potrivit agendei, Făcăleţ va face un scurt popas la Marele Zid Chinezesc, un loc de o importanţă aparte, cu care de altfel buzoienii au şi o sumedenie de afinităţi. Oamenii de ştiinţă, credeau pâna mai ieri că Marele Zid ar fi singura construcţie vizibilă din spaţiul cosmic, însă buzoienii au demonstrat că gropile ivite în asfalt după dezgheţ au întrecut notorietatea anticei construcţii chinezeşti, fiind observate chiar şi de pe Lună.

Gurile rele spun că nea Făcăleţ ar fi închiriat deja un charter care va transporta peste mări şi ţări un armăsar achiziţionat déjà pentru Muzeul Calului care vafi dat în folosinţă la Palatul Marghiloman.

Prin intermediul acestui exponat de o valoare insetimabilă pentru buzoieni, Făcăleţ va prezenta măreţia administrativă de la Buzău, unde oamenii gândesc şi cu picioarele nu numai cu partea superioară a corpului.

Întâlnirea cu călugării Shaolin

Pe agenda edilului buzoian e programată şi o vizită de câteva zile la un Templu Shaolin. Aici Făcăleţ va prezenta stilul de luptă autohton din administraţia buzoiană, călare pe armăsar cu barda într-o mână şi cu făcăleţul în cealaltă.De partea buzoiană vor fi evocate luptele de gherilă pe care năzdrăvanul nostru le duce de anul trecut cu poliţiştii locali dar şi cu funcţionăraşii care sunt urecheaţi părinteşte aproape în fiecare zi. Cică punctul forte al primarului din Buzău va fi de departe dezinformarea maselor şi prostirea pe faţă a cetăţeanului înfometat. La rândul lor călugării shaolin conduşi de serenisimul Dă şi Tu îl vor iniţia pe nea Făcă în tehnici antice de Kung-Fu, în lovituri cu bâta  în zonele moi ale corpului dar şi în dansuri războinice .  Făcăleţ va exersa de asemenea loviturile sub centură cu bocancul, autocontrolul dar şi dansul cocostârcului.

Făcăleţ provoacă Ninja

Lecţiile de iniţiere în ale administraţiei asiatice vor continua pe tărâmul temuţilor luptători ninja. Aici Făcăleţ va fi întâmpinat de maestrul Ya si Fugi care îl va  învăţa să se deghizeze, să apară şi să dispară pe nepusă masă din orice cotlon al unui sediu administrativ, dar şi să-şi doboare competitorii cu steluţe înroşite în focul luptei proletare. Făcăleţ îi va provoca pe ciudaţii luptători la o înfruntare demonstrativă cu măciuci.

Stilul care îi va supune pe funcţionarii rebeli….

Ca şi nivel spiritual, Taekwon-do (Tawe Koy în traducere mioritică) derivă din tradiţia etică şi din principiile morale orientale Coreene, având o contribuţie foarte mare, propria filozofie a Generalului Ya Choi cu Tawa. Sub tutela coreenilor stilul Taekwon-do (Tawe Koy ) îl va desăvârşi de Făcăleţ . Va fi apoi aplicat pe funcţionarii rebeli cu vocea groasă care îndrăznesc să-l contrazică pe edil. Avantajul aplicării acestei proceduri este că după implementare funcţionarul rămâne docil, în viaţă, nu-şi taie venele şi nici nu se-aruncă pe geam. Mai mult vocea oponentului devine mai subţire şi mai clară. Exemplul dat va fi cel al supusului avocat Bombonica, la care tehnica a fost aplicată cu ani în urmă cu un deosebit success.

În cele trei ţări asiatice vor fi vizitate capitalele şi unele dintre cele mai mari oraşe, unde primarul buzoian va participa la demonstraţii legate de administraţia publică.

Edilul nostru le va demonstra înfumuraţilor japonezi, spre exemplu, ce înseamnă adevăratul trasport ecologic, călare, cu atelaj tractat, sau dedesupt, într-o lume sufocată de motoarele cu ardere internă. Armăsarul Georgică va fi prezentat ca alternativă viabilă la maşinile electrice şi sistemele pe hydrogen.

Totodată li se vor explica asiaticilor şi cum poţi reduce cheltuielile exorbitante cu asfaltarea dacă foloseşti în scop de divertisment sau de muncă, dobitocul patruped.

În plus am mai aflat că delegaţia de la Buzău va demonstra în cadrul unui experiment unic în lume, de o complexitate rar întâlnită, cum un armăsar de valoare poate furniza bani grei, dacă este muls corect şi la timp, după o reţetă secretă ţigănească.

Cert este că vizita edilului va furniza surpriza pe piaţa asiatică“. Va fi ca în anii 90 când m-am îmbogăţit din vânzarea de căruţe. Vom avea comenzi cu nemiluita la export. Cultura calului poate aduce prosperitate unei ţări darmite unui oraş. Uitaţi-vă la mongoli ce tari au ajuns datorită gloabelor. Să nu-i uităm pe Timur Lenk dar mai ales pe Genghis Khan. N-au avut niciun drum de doamne ajută, au trăit la cort fără căldură de la RAM şi n-au cerut nimic statului.Tot ce prăduiau băgau în propria pungă. E un lucru demonstrat din moşi strămoşi că faci bani buni în felul ăsta. Treaba e să  mulgi bine calul, dar să nu încurci iapa cu armăsarul că iese nasol.  Ăsta e secretul, că altfel e o mină de aur cum s-ar spune. Vorba aia domle, dă şi lapte, face şi balegă, iar când îi vine sorocul îl transformi în salam de Sibiu. E un produs 100 la sută reciclabil, mai ales că noi românii avem tradiţie în domeniu.Nemaivorbind de economia paralelă dezvoltată, cum ar fi de exemplu fabricile de materiale de construcţii din bălegar plus pământ galben,cele constructuctoare de căruţe sau mulgătoriile. Nu vreau să exagerez însă cred că la Buzău am descoperit reţeta succesului etern pentru comunitate.”ar fi spus Făcăleţ înainte de plecare după cum zice B.R, ajutor de mulgător şef la Palatul Marghiloman.

Până în preajma sarbatorilor pascale, locul primarului Constantin Toma va fi ţinut de viceprimarul Ionuţ Apostu.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com