Acasa | Actualitate | Exemplu de administraţie inteligentă pentru primarul Toma, de la o colegă din PSD

Exemplu de administraţie inteligentă pentru primarul Toma, de la o colegă din PSD

1928728_195641850804201_494561310043320173_n_55329200

În timp ce edilul, Constantin Toma, se chinuie să pună pe butuci societăţile municipalităţii , clădite în zeci de ani cu sudoarea contribuabilului de rând, bucureştenii fac taman invers graţie iniţiativelor lăudabile luate luna aceasta de primarul general al capitalei.

Gabriela Firea vrea să înfiinţeze 19 societăți comerciale pe acțiuni deținute 100%, de Primărie pentru a se administra eficient patrimoniul public

Primarul general, Gabriela Firea, susține că prin crearea celor 19 societăți comerciale pe acțiuni, municipalitatea va reuși să administreze eficient patrimoniul public, să furnizeze servicii la standarde europene și să deruleze proiecte de investiții care vor duce la creșterea calității vieții bucureștenilor.

„S-au cheltuit în ultimii ani zeci, sute de milioane de euro din banii bucureștenilor care nu s-au regăsit în sporirea confortului bucureștenilor. Avem, din păcate, o capitală sufocată de trafic, cu străzi pline de gropi, cu prea puține parcări față de necesar, cu obiective turistice nepromovate. Voi schimba toate aceste neajunsuri, dar am nevoie de instrumente legale pentru a putea reorganiza administrația. Asigur bucureștenii că, prin crearea acestor societăți comerciale pe acțiuni, municipalitatea va reuși să administreze eficient patrimoniul public, să furnizeze servicii publice la standarde europene și să deruleze mari proiecte de investiții care vor duce la creșterea calității vieții bucureștenilor. Bucureștenii vor beneficia, în cel mai scurt timp, pe lângă creșterea calității serviciilor publice, și de reducerea substanțială a costurilor pentru acestea. În plus, această reorganizare nu presupune niciun fel de disponibilizare din rândul personalului aflat acum în cadrul structurilor PMB, ci, din contră, preluarea acestuia în cadrul societăților nou înființate și crearea de noi locuri de muncă”, a precizat Firea.

Toma procedează taman invers 

Cam cu aceeaşi situaţie se confruntă şi buzoienii. Dacă la Bucureşti un primar jepcar, a înstrăinat Compania de Apă pe lucru de nimic către francezii de la Apa Nova, la Buzău lucrurile au stat la fel în ceea ce priveşte gunoiul menajer, vândut tot pe lucru de nimic de actualul  asociat al domnului Constantin Toma, fostul director al Primăriei Buzău, domnul Cezar Preda, actualmente deputat PNL de Dâmboviţa.

Dintr-un funcţionăraş scăpătat al Primăriei Buzău, prietenul de afaceri al lui Toma, Cezar Preda , şi-a permis să intre în politică şi apoi să le râdă în nas buzoienilor, dobândind o avere colosală de zeci de milioane de euro.

În prezent buzoienii trebuie să înghită, iniţiativele păguboase duse de primarul Constantin Toma, metalurgistul care şi-a băgat în faliment firmele şi care acum de ciudă încearcă să le ducă la ruină şi pe cele ale municipalităţii.

De când a venit la primărie, de anul trecut, Toma s-a pus să distrugă într-un stil barbar averea comunităţii. Ameninţă că închide Regia de termoficare RAM, după investiţii de peste 40 de milioane de euro, făcute tot din banii buzoienilor,încurajează buzoienii să se debranşeze ca să nu mai plătească subvenţiile amărâţilor şi pentru ca într-un final societatea să intre în faliment şi să poată fi tăiată la fier vechi de prietenii primarului.

Primaul Buzăului urlă din toţi rărunchii că închide Urbisul, societatea care are în portofoliu atât specialiştii cât şi utililajelle pentru a asflata  toate străzile din oraş, că vrea să aducă ieftiniri epocale la apă, prin idei gândite de marii lui sfătuitori.

În această iarnă ne-am convins de relele intenţii ale primarului Constantin Toma după ce toate contractele de deszăpezire au fost acordate unei societăţii private RER la care are acţiuni tovarăşul său de afaceri Cezar Preda.

Ultimele informaţii care provin din presa locală te lasă mut de uimire când realizezi că acest individ este pus numai pe distrugerea banului public.

Potrivit jurnaliştilor de la News Buzău, domnul Constantin Toma ar fi sabotat cu îndârjire interesele buzoienilor după ce societatea primăriei Buzău, Urbis,nu a primit niciun contract de deszăpezire pe perioada acestei ierni. Din motive neştiute decât de primar,acesta ar fi atribuit toate contractele firmei la care este acţionar deputatul Cezar Preda cu care Toma se află în cârdăşie de pe vremea lui Ceauşescu de când erau colegi la Metalurgica. Mai grav este că societatea RER nu a avut suficiente utilaje disponibile şi ar fi închiriat aceste echipamente tot de la firma sărită de primar, Urbis. Acum ce mai ziceţi dragii mei, este Toma bine intenţionat când vine vorba de intersele buzoienilor? Noi credem că nu şi putem da şi un alt exemplu cât se poate de elocvent.

Domnul Constantin Toma s-a dat de ceasul morţii anul trecut când a concediat fără să clipească peste 300 de poliţişti locali din organigramă, motivând că-s prea mulţi. O fi nu zicem că nu dar ce credibilitate are acest domn,  când fix a doua zi după ce a trimis la plimbare nişte oameni amărâţi trecuţi de 50 de ani , a angajat firme private de pază în tot oraşul pe aceeaşi bani. Ce economie a făcut acest domn, vrem să le comunice urgent şi buzoienilor cam ce afaceri profitabile pentru comunitate face domnia sa.

Şcolile cad pe noi şi el cumpără tablete şi softuri inutile

Anul trecut primarul Constantin Toma se plângea că municipalitatea nu are niciun ban pentru lucrări de reparații și curățenie la școlile sau grădinițele din oraș și că singura șansă este să înceapă să colecteze mai mulți bani la buget.

„La școli situația este dramatică pentru că nu avem bani să facem nicio reparație. Am solicitat directorilor să vină cu toate propunerile lor, dar la minim, le adunăm la un loc și pe data de 29 să facem o rectificare de buget și cu ce bani vom mai strânge să avem ce împărți”, se plângea astă toamnă primarul Constantin Toma.

Pentru că s-au colectat mai mulţi bani la buget, Toma a conceput o strategie eficientă pentru anul 2017 şi a gândit că preşcolarii şi şcolarii n-au nevoie deocamdată să înveţe în condiţii salubre

Pentru a rezolva această situaţie ,Atotştiutorul Primar Constantin Toma s-a gândit să cumpere tablete cu un purcoi de bani, vreo 3 milioane de lei adică 30 de miliarde de lei vechi.

Ideea i-ar fi venit chipurile atotştiutorului edil, după ce câţiva profesori ar fi vizitat câteva şcoli din Iaşi acolo unde un proiect denumit Adservio funcționează cu succes de opt ani .

În fapt Toma spune că vrea să facă ceva măreţ pentru buzoieni , să impulsioneze vezi doamne cooperarea profesor-părinte-elev printr-o platformă electronică care oferă în timp real toate informaţiile de care părintele sau elevul are nevoie, fără a mai fi nevoit să caute prin rapoarte, cataloage și dosare.

De cei care suferă de mizeria din şcoli şi grădinţe Toma nu scoate nicio vorbă.

La prima vedere proiectul pare lăudabil şi fezabil într-o comunitate dezvoltată unde elevii n-au nici o grijă decât să înveţe, având parte de toate condiţiile, de săli de sport, ateliere etc.. Numai că Buzăul este un oraş groaznic de sărac iar elevii numai parte de condiţii n-au la şcoală. În primul rând Buzăul nu se compară cu Iaşul la capitolul infrastructură şcolară, întrucât toate şcolile şi liceele din Buzău, cu excepţia Colegiului Haşdeu sunt focare de infecţie. De la Buzău s-a furat teribil în ultimii 15 ani şi colac peste pupăză mai marii oraşului nici n-au făccut nimic pentru învăţământul local. Prin mai toate şcolile mizeria e la ea acasă iar sălile de clasă arată ca în anii 70. Ici colo câte un termopan plătit la preţ triplu a fost montat în silă, de aer condiţionat în clase nici nu poate fi vorba, elevii şi profesorii nu au material didactic. iar dascălii injosiţi de mafioţii locali le cerşesc părinţilor contribuţii pentru ca să-şi poată derula un minim de activităţi. Fără table electronice, fără calculatoare moderne şi fără infrastrucură asta e adevărata problemă a învăţământului local. Aici intervine nea Făcăleţ care le cumpră profesorilor tablete iar elevilor şi părinţilor iluzii. Nu mai vorbim că această investiţie ar fi trebuit făcută de minister…

Concluzia este că fiecare părinte va trebui să se descurce aşa cum poate, fie că-I bogat fie că-I sărac şi n-are după ce bea apă. Musai trebuie să-şi cumpere tablete fie să acceseze calculatorul personal pentru că primăria nu le dă nimic,  doar programul , adică doar praf în cohi şi baliverne de adormit copii. Nici nu vrem să ne gândim ce se va întâmpla în comunităţile sărace din cartierul Simileaca spre exemplu sau de pe strada Primăverii, când cei amărâţi care n-au după ce bea apă şi care n-au văzut în viaţa lor un calculator darmite o tabletă, vor promi prin poştă un CD colorat cu softul de la primărie.

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com