Acasa | Actualitate | După ce a fost prins cu mâța-n sac că a dat 30.000 de euro unui penal să-i spună că apa de ploaie e scumpă, Făcăleț îi cere lui Ciolacu să-i facă lege împotriva lui Tescaru

După ce a fost prins cu mâța-n sac că a dat 30.000 de euro unui penal să-i spună că apa de ploaie e scumpă, Făcăleț îi cere lui Ciolacu să-i facă lege împotriva lui Tescaru

toma-ciolacu
Citim în racnetulmunteniei.ro că Primarul Buzăului s-a dat de gol în ședința de astăzi a C.L.M. Buzău, că marele priceput să calculeze tarife la apa de ploaie este prietenul său Vasile Meglei, care este cercetat de D.N.A. în mai multe dosare, după cum arăta mândru și edilul. Tovarăș de drum și de furtișaguri Menglei a executat stația de epurare de la Mărăcineni, dar au depășit termenul de execuție și primăria a pierdut banii de la Fondul de Mediu. Nici acum nu se știe dacă funcționează, pentru că experții de acolo spun că mizeria nu a ajuns încă la râul Buzău. Mai mult, meșterică are firma în faliment și ANAF-ul tocmai ce i-a vândut și sediul social zilele acestea. Pentru a încasa cei 30.000 de euro de la Primăria Buzău Menglei și-a tras firmă nouă și după actele contabile aceasta este singura sa operațiune de expertiză vreme de un an, de când s-a înființat. Pentru a justifica totuși cheltuirea banilor publici, primarul și gașca sa, a croșetat o piesă de teatru de prost gust în care Puterea și Opoziția se dădeau de ceasul morții la scenă deschisă, în C.L.M. Buzău, să facă ceva cu prețul apei meteorice, dar să fie și legal. Chiar dacă proiectul de hotărâre spunea clar că se dorește reducerea prețului la apa metorică cu 50%, un consilier din Opoziție tocmai ce meșterea și el un alt aranjament al literelor în propoziție astfel încât să însemne același lucru, dar să îi fenteze pe cei de la D.N.A. Ceata lui Făcăleț, noaptea pe fulgerătură ! Într-un final primarul a obținut un mandat de reprezentare pentru a încerca să micșoreze prețul la apă meteorică cu 50%, un mandat fără noimă, dat unui om care îl avea deja.
În concluzie, așa cum anticipam, războiul lui Toma cu Ionel Tescaru se pare că este de fapt un foc de paie cu rolul de a deturna atenția publicului de la adevăratele furăciuni din Primăria Buzău. Acest lucru se vede cu ochiul liber pe străzi, unde gropile sunt din ce în ce mai dese și mai mari, iar celelalte obiective de utilitate publică au fost lăsate în paragină.
Revenim la scena de teatru ieftină, anunțată la început, vă putem spune că totul a început cu o scrisoare ticluită de Toma adresată consilierilor locali prin care îi îndeamnă să voteze reducerea prețului la apa meteorică. Demersul este jalnic, pentru cei cu experiență în domeniu și de neînțeles pentru cetățeanul de rând care tot nu pricepe de unde atâta dragoste pe Toma pentru muritorul de rând. Nu-i mai ajunge lui de furat?, se întreba un cetățean care citea cu interes știrea lansată de un ziar local.
Neașteptat, dar Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzău, îi dă un răspuns primarului tot printr-o scrisoare adresată consilierilor locali, însoțită de temerea destul de serioasă a instituțiilor publice care au girat contractul de finanțare din fonduri europene pentru investiții de peste 200 de milioane de euro la Compania de Apă. Redăm corespondența dintre cele două entități Primăria Buzău și Compania de Apă, dar și cele emise de alte instituții, respectiv BERD și Banca Europeană. Mai grav este faptul că Toma îi cere public lui Ciolacu să-i facă lege împotriva lui Tescaru. Așa ceva ?

Compania de Apă
Pentru corecta informare a opiniei publice și pentru înlăturarea oricărui dubiu făcut posibil de scrisoarea primarului Constantin Toma către consilieri, un document care îmbină populismul cu dezinformarea, vă transmitem un document oficial care probează buna noastră credință.
Primarul Toma afirma că răspunsul BERD cu privire la proiectul privind reducerea tarifului apei meteo este o urmare a faptului ca operatorul regional ar fi informat greșit BERD – ul cu privire la acest subiect. Pentru ca toți buzoienii să tragă o concluzie documentată, vă atasăm scrisoarea noastră către consilierii locali, adresa către BERD și raspunsul Băncii, care arată clar ca inițiativa primarului poate atrage consecințe grave asupra Buzăului.
Caraterul ilegal și profund interesat al inițiativei domnului primar este cât se poate de clar, atât în lumina acestor documente oficiale și a încercării de dezinformare a primarului, cât și în urma anchetelor din presă, conform cărora a existat un interes mai mare pentru a da bani amicilor de afaceri decât cel de a promova legal încercarea de micșorare a tarifelor la utilități (a se vedea cazul majorării preturilor pentru salubrizare, acolo unde se pare ca nu există nicio problemă).
Semnează Ionel Tescaru

Sursa:racnetulmunteniei.ro

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com