Acasa | Actualitate | Domnule șef de la Consiliul Județean, întrebați-ne și pe noi dacă vrem sală de sport pe terenul fostei Maternități

Domnule șef de la Consiliul Județean, întrebați-ne și pe noi dacă vrem sală de sport pe terenul fostei Maternități

maternitate
Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat zilele trecute că pe terenul fostei maternități de pe Bulevardul Gării va construi o nouă sală de sport, cu dotări speciale, destinate copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. Dacă ideea în sine este lăudabilă, nu la fel putem spune despre alegerea amplasamentului, un astfel de obiectiv fiind mai potrivit în zona instituțiilor destinate copiilor și tinerilor cu handicap.
Probabil, în ideea de a atrage capital de imagine, președintele Consiliului Județean a anunțat că intenționează să creeze o bază modernă pentru practicarea sportului de către copiii şi tinerii cu dizabilităţi pe terenul fostei maternități, adică într-o zonă dacă nu centrală măcar intens trazitată.
„Cred că vom realiza, în premieră, nu numai pentru judeţul Buzău, chiar la nivel naţional, o sală de sport pentru persoane cu deficienţe. Este singura sală de sport, dacă se va realiza, de acest gen, din România. Este sigur în proporţie de 90 la sută”, a declarat preşedintele Consiliului judeţean, Petre Emanoil Neagu, la Focus TV.
Demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor de demolare a clădirii fostei maternităţi au început, urmând să fie demarate și solicitările către Compania Naţională de Investiţii pentru obținerea de fonduri necesare realizării acestui proiect.
Șeful de la Consiliul Județean uită că orașul, precum tot județul pe care îl conduce, este un bun comun al cetățenilor care l-au ales. Corect ar fi ca pentru fiecare proiect pe care Neagu ni-l pregătește, cum este și acesta, să ne ceară părerea în prealabil, nu să facă fix ce-i trece domniei sale prin cap. Sigur, după o dezbatere publică, Petre Emanoil Neagu ar afla că nu toată lumea îi agreează proiectul în forma propusă, că alții poate vor un parc de agrement pe locul fostei maternități, pentru toată suflarea orașului, ori o piață agro-alimentară modernă, cu locuri de parcare, sau un spital, ori un complex comercial. Propuneri se găsesc…
Domnule Neagu, știm că vreți să induceți ideea că lipsa terenurilor v-au ținut pe loc până acum în derularea proiectelor de dezvoltare a orașului sau a județului. Dacă tot aveți sursa de finanțare a sălii de sport pentru copiii și tinerii cu dizabilități, căutați teren în zona complexului Marghiloman, unde sunt și școlile speciale. Dacă vă tot lăudați că aveți banii necesari, dezvoltați acolo un centru zonal de recuperare, cu parcuri dedicate, săli de sport, de tratament. Multe s-ar putea face; dorință să existe!  (Ion Tudose)

Comentarii

Comentarii

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com